Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

G.Poļiščukas Teātra observatorija sezonu atklāj ar "Ilgu tramvaju"

Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija pie skatītājiem iet ar Ilgu tramvaju

PIRMAIS TEĀTRIS, kas Latvijā sāk dialogu ar skatītājiem, šosezon ir Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorija. 1.augustā izrāde Mēs pēc A.Ostrovska Negaisa motīviem viesojās Liepājā, savukārt šodien, 4.augustā, T.Viljamsa Ilgu tramvaja iestudējums atgriezīsies spēles telpā Tērbatas ielā. Līdzīgi kā citi Latvijas teātri, arī Observatorija sezonu sāk ar dalītām jūtām — prieku, atgriežoties pie skatītājiem, un nedrošību, nākotnē skatoties. Īpašu baiļu gan neesot — Observatorija darbu šajā sezonā turpinās par katru cenu, cerot, ka skatītāji to novērtēs. Pirmās pazīmes liecina — novērtē. Augusta izrāžu biļetes teju izpārdotas.

"Observatoriju jau krīze nevar īpaši ietekmēt," uzsver teātra mākslinieciskā vadītāja režisore Gaļina Poļiščuka. "Mums ir ļoti maza zāle. Protams, mums tāpat kā citiem teātriem ir samazināts finansējums, bet mēs arī agrāk piecdesmit procentus nopelnījām paši, tāpēc mums ir izdevīgāk strādāt, spēlēt, nekā iet neapmaksātos atvaļinājumos. Protams, nevienu jaunu aktieri neņemsim štatā, mūsu aktieri būs ļoti noslogoti, bet, ja izdosies pārdot biļetes..." režisore ir pārliecināta par saviem domubiedriem gan trupā, gan skatītāju zālē. Pirmā satikšanās ar, iespējams, jauniem skatītājiem šosezon teātrim jau notikusi — Mēs viesizrādes Liepājā trupu uzlādējot. Atpūta, jūra un māksla — saka G.Poļiščuka. Par nākotni īpaši domāt negriboties, jo "noskaņojums, protams...", tomēr trupas mākslinieciskā nākotnes perspektīva šķiet intriģējoša. To, cik lielā mērā plāni īstenosies, gan ietekmēs ekonomiskā situācija, jo šobrīd ar pārliecību trupa saka — noteikti pirmizrādi piedzīvos Andra Buļa monoizrāde Lidojums.

Aktieris sevi apliecinās ne vien uz skatuves, bet arī debitēs jaunās "lomās" — kā dramaturgs un režisors. Skatītāji, iejūtoties lidmašīnas pasažieru lomās, varēšot izbaudīt, "ka daudzas lietas ir radītas, lai cilvēks kaut ko panāktu uz savu baiļu rēķina", raksta Observatorijas mārketinga speciālisti.

Citi teātra plāni krīzes apstākļos diemžēl var neīstenoties. Iestudēt Ernesta Hemingveja Ardievas ieročiem bija piekritis Mihails Gruzdovs, Observatorija gatavojās arī pirmajam "lielās formas" iestudējumam — mūziklam Sārtās buras. Pēc Aleksandra Grīna garā stāsta motīviem libretu uzrakstījis Normunds Beļskis, mūziku komponē Jānis Lūsēns. "Mums līdz šim ir tikai mazie projekti. Gribējās šogad vismaz vienu lielu — uz Kongresu nama skatuves," stāsta režisore. Vai A.Grīna romantiskais sižets režisores inscenētājas talantam ļaus izpausties jau šogad vai arī skatītājiem nāksies pagaidīt, izlemts vēl neesot: "Iestudējumu gatavosim, bet realizēsim, skatoties, kāda valstī būs situācija."

*

Teātris

Tenesija Viljamsa Ilgu tramvajs

Gaļinas Poļiščukas Teātra observatorijā, 4.—9.VIII plkst.19

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja