Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izrāde Sivēnam pa pēdām ļaus iepazīt jaunatklātās Leļļu teātra teātra ēkas aizkulises un publikai slēgto daļu

No 13. janvāra Latvijas Leļļu teātra repertuāru papildinās unikāla izrāde-detektīvs Sivēnam pa pēdām, kas ne vien aicinās jaunos skatītājus piedalīties īstā izmeklēšanā un asināt kritiskās domāšanas un prāta spējas, bet ļaus arī iepazīt jaunatklātās teātra ēkas aizkulises un publikai slēgto daļu.

Dramaturģes Ances Muižnieces radītajā stāstā, ko iestudējis teātra galvenais režisors Edgars Kaufelds, trīs izmeklētāji kopā ar skatītājiem dosies pratināt ļoti īpašus teātra darbiniekus, lai atrisinātu mistisko noslēpumu – kur pazudis sivēns Nuf-Nufs no visiem zināmās izrādes.

Par iestudējumu stāsta Ance Muižniece: “Šajā izrādē domāšana un risināšana ir svarīgākais elements – Sivēnam pa pēdām skatītāji tiek aktīvi iesaistīti, un ar izklaides palīdzību tiek rosināta bērnu kritiskā domāšana. Nāksies pamest Mazās zāles krēslu ērto komfortu un doties pusstundu garā ceļojumā pa teātri. Būs grūti, bet būs arī aizraujoši, un (cerams) izrādes beigās noziegums tiks atrisināts!”

Kādam varbūt liksies, ka pazudusi vien rozīga sivēna lellīte – kāpēc ap to jātaisa tāda jezga? Lūk, kāpēc – leļļu pasaulē tā ir traģēdija, jo sivēns ir viens no mūsu kolēģiem – aktieriem, kuram gan cilvēki, gan lelles ir stipri pieķērušies. Viņš ir ļoti sirsnīgs un mīļš sivēns un strādā teātrī jau kopš 2014. gada. Turklāt sivēnam drīz jāspēlē izrādes, ja viņš neatradīsies, tad ko mēs darīsim? "Divi sivēntiņi un vilks”? Nē, nē, tā to nevar atstāt!

Izmeklētāju lomās iejutīsies aktieri Dace Vītola, Miķelis Žideļūns un Arnita Jaunzeme, lai kopā ar trīs grupās sadalītām skatītāju daļām dotos pie trīs aizdomās turamajiem, kurus izrādē atveidos Lilija Sūna, Rūdolfs Apse un Matīss Millers. Par kriminālprocesa vizuālo noformējumu parūpējušās Grāfienes (Justīne Jasjukeviča, Marianna Lapiņa), muzikālo pavadījumu radījis Staņislavs Kuļikovs, bet nozieguma tumšākos noslēpumus izgaismos Arta Kronberga.

Biļetes nopērkamas visās Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un internetā.

Vairāk par izrādi un norises datumiem www.lelluteatris.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja