Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Kaili un personiski. Neslēpjoties aiz dekorācijām

"Trīs izrādes, kuras esam izraudzījušies no vairākiem desmitiem brut Wien producēto darbu, ir īpašas tāpēc, ka to veidotāji ar skatītāju runā tieši un personiski, neslēpjoties aiz dekorācijām vai citu izdomātiem tēliem," Vīnes producentu apvienības brut Wien laikmetīgās skatuves mākslas programmu, ko 3., 4. un 5. novembrī varēs noskatīties Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī un Dailes teātrī, raksturo Latvijas Jaunā teātra institūta (LJTI) direktore Gundega Laiviņa.

Made in Russia

"Grūti pārspēt šīs izrādes veidotāju asprātību un izdomu, kas meistarīgi spēlējas ar klišejām un aizspriedumiem. Īsts hits!» tā par Oļega Suļimenko un Andreja Andrianova (Vīne/Maskava) izrādi jūsmo Helēna Kurca (Wiener Zeitung. 25.04.2009.).

Pirms divdesmit gadiem, krītot dzelzs priekškaram, krievu mīms Andrejs Andrianovs un baletdejotājs Oļegs Suļimenko apvienojās performances duetā, nosauca to par Saira Blanche teātri un devās iekarot Rietumus. Made in Russia viņi atskatās uz tālaika notikumiem un atklāj savas līdz šim strikti konfidenciālās attiecības ar divām mākslas pasaules slavenībām: izrādē izšķiroša loma ir franču režisoram Žanam Likam Godāram un padomju režīma cildinātajai baleta primadonnai Maijai Pļiseckai. Made in Russia, kuru paši mākslinieki ironiski komentē kā savu izlaušanos Rietumu mākslas pasaulē un teātra tirgū, spoži atklāj abu mūžam mainīgo personisko un profesionālo izaugsmi. To viņi dara ar lieliska humora, dziesmu, stāstu un dejas stilu starpniecību. Šī izrāde ir spraiga Rietumu un Austrumu kultūras klišeju sadursme sātīgā postkomunisma mērcē.

Stundu garo izrādi, kas notiks krievu valodā ar tulkojumu, rādīs 3. novembrī plkst. 18 Dailes teātra Mazajā zālē.

Tavs brālis, atceries?

Zaharijs Oberzans izrādē Tavs brālis. Atceries? atklāj sirsnīgu un sāpīgu stāstu par diviem brāļiem, no kuriem viens ir kļuvis par aktieri slavenā Ņujorkas teātra trupā, bet otrs nonācis cietumā, un vienīgais, kas viņus saista, ir bērnībā tik ļoti mīlētās action filmas ar Žanu Koldu van Dammi.

"Šī izrāde ir drosmīga, vārīga un personiska, tā ir jautra, absurda un nežēlīga; tajā ir kino un dzīve, tā ir akustiska un elektrizēta. Intelektuāli sarežģītā un emocionāli vienkāršā Tavs brālis. Atceries? ir aizkustinošs eksperimentālā teātra paraugs" - vērtē Ārons Grunfelds (New York Theatre Review, 11.01.2011).

Izrāde Tavs brālis, atceries? skatāma Ģertrūdes ielas teātrī Ģertrūdes ielā 101a 3. un 4. novembrī plkst.20. Izrāde ir stundu gara, tā notiek angļu valodā ar tulkojumu latviski.

Vairāk nekā vajadzīgs

Izrāde Vairāk nekā vajadzīgs, kuras iedvesmas avots ir baroka perioda tiekšanās pēc formu bagātības un Bodlēra dzeja, pēta stereotipus par ķermeni laikmetīgajā dejā. Telefona sarunās Dorisa Ūliha intervē cilvēkus, kuru ķermeņi ir kļuvuši par viņu vizītkarti, neskatoties uz to, ka tie neatbilst vispāratzītajiem skaistuma ideāliem.

5. novembrī plkst. 20 Ģertrūdes ielas teātrī.

Plašāk par Brut dienu pasākumiem - meistarklasēm un koncertiem: www.theatre.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja