Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Laikmetīgās dejas festivāls Jauna deja jaunā vietā Latgales vēstniecībā Gors

Šonedēļ Latgales vēstniecībā Gors jeb Austrumlatvijas koncertzālē Rēzeknē norisināsies Dance.lv žurnāla rosināts laikmetīgās dejas festivāls Jauna deja jaunā vietā, informēja koncertzāles pārstāve Aija Eriņa. Festivāla laikā būs iespēja apmeklēta vairākas laikmetīgās dejas izrādes un filmas, Latvijas un Ziemeļvalstu mākslas teorētiķu un horeogrāfu vadībā notiks apmācības žurnālistiem, organizatoriem un dejas pedagogiem.

3. oktobrī plkst. 19 Latgales vēstniecības Gors Mazajā zālē Zīdaste būs iespēja apmeklēt laikmetīgās dejas izrādi Un atkal par to pašu ar rokgrupas Dzelzs vilks piedalīšanos. Izrādi 2005. gadā iestudējusi horeogrāfes Olgas Žitluhinas dejas kompānija, un tā joprojām bauda nedalītas skatītāju simpātijas. Stāsts ir vecs kā pasaule – par mīlestību, kas plaukst, sasniedz pilnbriedu un vīst, taču stāstā netrūkst jautrības, jutekliskuma un komisku brīžu. Īpašu noskaņu izrādē rada Dzelzs vilks mūzika dzīvajā izpildījumā.

4. oktobrī no plkst. 17.30 līdz 19 uz Latgales vēstniecības Gors Lielās zāles skatuves notiks bezmaksas atklātā laikmetīgās dejas nodarbība, uz kuru aicināts ikviens dejas cienītājs.

5. oktobrī plkst. 18 Mazajā zālē Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras festivāla Patriarha rudens laikā būs iespēja noskatīties Latvijas Kultūras akadēmijas studentu dejas izrādes Ornaments. Krustu krusti un Il cimento della struttura e dell'accento. Īsi pirms dejas izrādēm - plkst. 17.30 - pirmā stāva foajē būs iespēja noskatīties dejas pedagogu, žurnālistu un organizatoru meistarklašu rezultātus.

Laikmetīgās dejas festivāla Jauna deja jaunā vietā izskaņā 5. oktobrī plkst. 19.30 Latgales vēstniecības Gors Lielajā zālē notiks dejas izrāde. Tās pamatu veido emocionālās asociācijas, sajūtas, pārdzīvojums, kas perfekti saplūst ar profesionālām mākslinieku kustībām un ķermeņa valodu, ekspresiju, trauslumu, iedvesmu un kaisli. To var nosaukt par muzikāli dejisku tango kolāžu ar laimīgām beigām.

Biļetes uz laikmetīgās dejas festivāla Jauna deja jaunā vietā izrādēm iegādājamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja