Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas Leļļu teātrī pirmizrāde - Jampadracis Ziemassvētkos

Latvijas Leļļu teātris jau tradicionāli saviem skatītājiem Ziemassvētku gaidīšanas laikā piedāvā kādu īpašu ziemas stāstu. Šoreiz tas būs Leļļu teātra aktiera un režisora Edgara Kaufelda atraktīvais jauniestudējums Jampadracis Ziemassvētkos. Lugas pirmizrāde gaidāma sestdien, 8.decembrī, plkst.15 Lielajā zālē.

Lomās – Dana Lāce un Daumants Švampe."Iestudējums būs kā jautra un asprātīga rotaļa, pēc noskaņas raisot asociācijas ar ceļojošo teātri, kas izklaidē un uzjautrina skatītājus. Rotaļīgo noskaņu veicinās arī aktieru Danas Lāces un Daumanta Švampes spēles stils savdabīga naivisma manierē un saspēle ar skatītājiem, kuri tiks aicināti aktīvi līdzdarboties lugas notikumu attīstībā," atklāj izrādes režisors Edgars Kaufelds.Asprātīgā iestudējuma saturs īsumā šāds: tuvojoties Ziemassvētkiem, meža iemītnieki konstatē savādas lietas: Zaķis un vāveres sūdzas par to, ka kāds ir nolaupījis viņu ziemas kažokus. Lācis ir pamatīgi nomocījies ar bezmiegu. Visbeidzot, Ūpis, veicot kārtējo pārbaudi, konstatējis, ka mežs šajā ārkārtas situācijā it nemaz nav gatavs Ziemassvētku svinībām. Sākas pamatīgs jampadracis!Ideja par iestudējumu, kura pamatā likta dramaturga Artūra Groisa lugas Jaungada pasaka motīvi, Edgaram Kaufeldam radusies meistarklašu laikā Pēterburgā. Dramaturģiskais materiāls šķitis aizraujošs, turklāt jau iztēlē lieliski saderējis ar komponista Ingus Baušķenieka ilustratīvo skaņu valodu. "Protams, labi zināju Ingus mūziku un grupu Dzeltenie pastnieki, turklāt izrādījās, ka viņš savulaik komponējis arī mūziku bērniem, tāpēc nolēmu viņu uzrunāt," stāsta Edgars Kaufelds.Tā nu Ingus Baušķenieka mūzika kļuvusi par jauniestudējuma skanisko fonu, bet izrādes vizuālo noformējumu veidojis jaunais un daudzsološais scenogrāfs Einārs Timma. Leļļu māksliniece - Ieva Ozoliņa.

Pēc pirmizrādes Latvijas Leļļu teātrī, kā arī tai sekojošās izrādes 14. decembrī, Jampadracis Ziemassvētkos sadarbībā ar Rietumu Bankas labdarības fonda atbalstu no 17. decembra dosies pie bērniem Latvijas reģionos un būs skatāms Aucē, Ludzā, Varakļānos, Kuldīgā, Saldū, Skrundā, Dundagā un Stendē.

Jāatgādina, ka Rietumu Bankas labdarības fonda un Latvijas Leļļu teātra sadarbība kļuvusi par pastāvīgu tradīciju, kuras ietvaros uz Latvijas reģioniem tiek vestas izrādes, bez maksas tās piedāvājot noskatīties bērnu namu, sociālo palīdzības centru, maznodrošināto un daudzbērnu ģimeņu bērniem, kā arī ikvienam interesentam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja