Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Laumiņa Ežumilla un Ziemassvētku vecīši gaida mazos skatītājus Liepājā

Liepājas Leļļu teātris ir sagatavojis divas pirmizrādes – Ziemassvētku vecīšu dumpis un Ežumilla. Mežlaumiņa Baigajā biezoknī

28. novembrī notiks pirmizrādē Ziemassvētku vecīšu dumpis, un šī būs Aleksandra Jonova izrādes versija krievu valodā. Savukārt 4. un 5.decembrī pirmo reizi uz kādas no Baltijas leļļu teātra skatuvēm ieraudzīsim slovēņu rakstnieces Janas Baueres daudzās valodās tulkotās grāmatas Mežlaumiņa Baigajā biezoknī stāstu varoni – ragaino mežlaumiņu Ežumillu. Ežumillas un meža biezoknī mītošo zvēriņu piedzīvojumus režisējusi Laila Kirmuška. 

Lai gan mazajā Liepājas Leļļu teātrī nav atsevišķas krievu trupas, teātris saviem krieviski runājošajiem skatītājiem regulāri piedāvā izrādes krievu valodā. Izrādes Ziemassvētku vecīšu dumpis idejas autors un režisors Aleksandrs Jonovs norāda, ka Pirmā advente ir īstais brīdis atgādināt svarīgu dzīves patiesību – neatkarīgi no tā, vai esi bērns vai pragmatisks pieaugušais, ticības un cerības spēks ir vajadzīgs visiem. "Ticībai un cerībai ir liels spēks, lai virzītu mūsu dzīvi. Pieauguša cilvēka pragmatisms piezogas nemanot un slāpē mūsu dzīves enerģiju. Izrāde ir mēģinājums mirdzumu bērnu acīs saglabāt pēc iespējas ilgāk un veidot ķēdes reakciju no bērniem uz vecākiem, padarot to pielipīgu arī viņiem," skaidro Aleksandrs Jonovs. 

Izrāde Ziemassvētku vecīšu dumpis veidota kā pārsteigumu lādīte – māksliniece Kristīne Martinova tai radījusi košu, krāsainu un detaļām bagātu, adventes kalendāram līdzīgu scenogrāfiju, kur katra mazā lodziņa atvēršana piedāvā iepazīt jaunu pasauli un ir negaidīts pārsteigums. Savukārt gaidīšanas svētku svētsvinīgumu un pacilātības sajūtu uzbur dziesmu tekstu autores Valērijas Jonovas un komponista Rustama Bagirova veikums.

Tikpat liela pārliecība par spēju mainīt ierasto lietu kārtību dota neparastajai laumiņai Ežumillai. Vairums no mums spēj iztēloties mīļas, maigas un spārnotas laumiņas, kuras ar vienu spārnu vēzienu spēj darīt brīnumus. Bet kāda vara ir mazai, nešpetnai laumiņai ar ragiem? Žiperīgās būtnes ragaino raksturu spilgti atklāj mākslinieces Gitas Petas radītās leļļu skices un smalkās partera lelles. Nejauši nokļuvusi Baigajā biezoknī Ežumilla rada lielu sajukumu un virkni neparastu notikumu, kuri uz visiem laikiem izmaina dzīvi Baigajā biezoknī. 

Režisores Lailas Kirmuškas iestudējums Ežumilla. Mežlaumiņa Baigajā biezoknī ir Baltijā pirmais slovēņu rakstnieces Janas Baueres mežlaumiņas stāstu lasījums uz leļļu teātra skatuves.

Izrādes ir iekļautas Latvijas skolas somas piedāvājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja