Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Leļļu teātrī notiks iestudējuma Neaiztiec mani! pirmizrāde

16. martā plkst. 18.30 Leļļu teātrī notiks iestudējuma Neaiztiec mani! pirmizrāde. Pēc publikas un kritiķu atzītajiem režisora Ivara Lūša iestudējumiem Bērniņi un Miskastes bērns šī būs jau trešā izrāde, kurā tiek skarbi un atklāti risinātas jauniešu problēmas. Iestudējumā, kaut arī tas iekļauts Leļļu teātra repertuārā, leļļu nebūs.

Preses konferences laikā tika demonstrēti četri izrādes fragmenti, kuros iejutās abi aktieru sastāvi. Pēc Ivara Lūša ierosinājuma tika sarīkota improvizēta izloze, kur ar monētas mešanas palīdzību noskaidroja, kurš no aktieru sastāviem spēlēs pirmizrādē 16. martā.Galvenajās lomās 16. marta pirmizrādē spēlēs Dana Lāce (Meitene) un Miķelis Žideļūns (Vīrietis), kā arī Artūrs Putniņs (Puisis), savukārt Lienīte Osipova (Meitene), Valdis Vanags (Vīrietis) un Daumants Švampe (Puisis) piedalīsies izrādē, kas notiks 23. martā. Mātes un Tēva lomā visās izrādēs iejutīsies Audra Pētersone un Pēteris Šogolovs.Izrādes Neaiztiec mani! iestudējuma gaitā radošajai komandai pievienojies arī jaunais komponists Silvestrs Zemgals, kura oriģinālmūzika lieliski iederēsies izrādes kopnoskaņā, piešķirot tai īpašu pievienoto emocionālo vērtību. Lugas varoņu domu, izjūtu un noskaņu pavedienus mūzikas valodā iedzīvinās dziedātāja Liene Šomase.

Iestudējuma Neaiztiec mani! pamatā ir jaunās rakstnieces Elzas Apkalnes luga Korinte, ko autore sarakstījusi 17 gadu vecumā. Lugā fiksēta kādas meitenes dzīve vienas diennakts garumā, sniedzot ieskatu mūsdienu jaunieša izjūtās - te klātesoša ir gan mūžīgā nesaprašanās ar vecākiem, gan protests pret pieaugušo pasauli, tās liekulību, nežēlību un meliem.

Izrādes tēma neviļus atgādina izcilā rakstnieka DŽ. D. Selindžera slaveno romānu Uz kraujas rudzu laukā, kas arī vēsta par jaunieša nevēlēšanos samierināties ar pasaulē notiekošajām nejēdzībām, vēlmi pārveidot realitāti vai aizmukt no tās.

Biļetes uz visām izrādēm jau ir iespējams iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Leļļu teātra kasē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja