Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Limbažos notiks starptautiskais amatierteātru festivāls Spēlesprieks

Limbažos 24., 25. un 26. septembrī notiks starptautiskais amatierteātru festivāls Spēlesprieks, pulcējot 13 dažādus teātra kolektīvus no visas Latvijas un Lietuvas, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāls Spēlesprieks šogad tiks organizēts jau 16. reizi, turklāt astoto reizi ar starptautisku nozīmi, piedāvājot plašu teātra izrāžu programmu Limbažos. Trīs dienu garumā – piektdien, sestdien un svētdien – tiks spēlēti 13 dažādu formu, raksturu un žanru iestudējumi. Tos rādīs Tautas teātru kolektīvi no Rēzeknes, Jūrmalas, Ventspils, Saldus, Jēkabpils un Cēsīm, jauniešu teātris Eksperiments, Liepājas Neatkarīgais teātris, Valkas pilsētas teātris, Kauguru teātris Vīzija, Lubānas amatierteātris Priekšspēle, Skultes amatierteātris un Krekenavas teātris no Lietuvas.

Šī gada festivāla devīze ir “Skatuve ar un bez rāmja”, kas teātra izrādes ļaus piedzīvot gan tā klasiskajā formātā, gan improvizētās versijās un neierastās vidēs – pilsētas bibliotēkā un dabas pastaigā ap Limbažu Lielezeru. Vairākas izrādes vērsīs uzmanību sievietes noslēpumainajai dabai, piemēram, Sjūzenas Hilas iestudējumā Sieviete melnā, Justīnes Kļavas Dāmās, Annas Rancānes lugā Meklējiet sievieti, jauniešu kolektīva improvizētajā Ak, sieviete, Slavomira Mrožeka Sievietes. Vīrieši un Dario Fo un Franka Rames Brīvajā pārī. Notiks arī tikšanās ar Zanes Pamšes Vīrieti un Ezermaļu krokodilu no Jāņa Jaunsudrabiņa klasikas, un Nikolaja Gogoļa Veclaiku muižniekiem. Savukārt Alehandro Kasona Trešais vārds, Loterija pēc 15 gadiem, No Ceikstes līdz Aiviekstei un Evitas Sniedzes Tie paši oši ir izrādes, kas vedīs no Spānijas līdz Latvijas lauku ainavām, no komēdijas līdz traģikomiskam farsam, no groteskas līdz gotiskam trillerim. Daļa no izrādēm būs jau spēlētas cituviet, taču vairākas piedzīvos arī pirmizrādi tieši festivālā Spēlesprieks.

Ar festivāla programmu un norises vietām var iepazīties mājaslapā www.festivalsspelesprieks.lv, kā arī festivāla sociālajos tīklos.

Festivāla Spēlesprieks izrāžu apmeklējums būs bez maksas. Informējam, ka pie ieejas būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un derīgs Covid-19 sertifikāts. Festivāla organizatori lūdz uz izrādēm ierasties laicīgi.

Jau no pirmsākumiem festivāla Spēlesprieks mērķis ir veicināt amatierteātru attīstību, saglabāt teātra mākslas tradīcijas, kā arī popularizēt jaunu iestudējumu formu radīšanu, skatītājiem sniedzot iespēju iepazīt teātru atšķirīgos sniegumus pēc formas, satura, dramaturģijas un nacionālās bagātības.

Festivāla režisore un producente ir Inta Kalniņa, to organizē Limbažu novada pašvaldība kopā ar Limbažu Ausekļa teātri. Atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja