Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LNO Makbets jūnijā bijis otrais skatītākais uzvedums vietnē The Opera Platform

Džuzepes Verdi Makbeta iestudējums starptautiskajā digitālajā vietnē Operas platforma jūnijā kļuvis par otro skatītāko uzvedumu. Makbetu jūnijā noskatījušies 13 557 cilvēku jeb 16% no visiem platformas apmeklētājiem, informē Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Visskatītākais bijis Nīderlandes Nacionālajā operā iestudētais Pētera Čaikovska operas Pīķa dāma uzvedums ar Marisu Jansonu pie diriģenta pults, ko vērojuši 18 285 skatītāji. Otrs šobrīd platformā ievietotais Latvijas Nacionālās operas iestudējums Maonona Lesko kopš 15. aprīļa raisījis 25 808 cilvēku interesi.

Opera Makbets 11. jūnijā tiešraidē tika translēta no Rīgas Operas festivāla un Operas platformā būs skatāma līdz 10. decembrim. Makbetu diriģē Mārtiņš Ozoliņš, lomās – Vladislavs Suļimskis, Tatjana Melņičenko, Sergejs Poļakovs, Romāns Poļisadovs, Raimonds Bramanis un citi. Iestudējumu veidojuši režisors Viesturs Meikšāns, scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu mākslinieki Mareunrol’s, video mākslinieks -8, horeogrāfe Linda Mīļā.

LNO Makbets atzinīgi novērtēts vairākos medijos, piemēram, vācu Opernglass un britu Opera Now. Latvijas skatītāji Makbeta iestudējumu novērtējuši, ievēlot to pirmajā vietā Teātris kategorijā balvas Kilograms kultūras pavasara balsojumā. Iestudējuma radošā komanda saņēmusi arī vairākas Spēlmaņu nakts nominācijas par labāko scenogrāfiju, labākajiem kostīmiem, labāko video, un labāko horeogrāfiju.

Starptautiskā operas platforma izveidota 2015.gadā ar mērķi radīt vienotu mediju operas mākslas popularizēšanai Eiropā un pasaulē.  Tās veidotāji ir Eiropas operu un festivālu asociācija Opera Europa, kas sastāv no 15 izciliem Eiropas operteātriem. To vidū ir arī VSIA Latvijas Nacionālā opera un balets, kā arī starptautiskais prestižais kultūras un mākslas kanāls ARTE.  Starptautiskā operas platforma tiek veidota ar Eiropas Savienības programmas Radošā Eiropa atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja