Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī vasarā notiks piecas pirmizrādes

Pēc ilgstoša pārtraukuma Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris gatavojas pacelt priekškaru. Jūlijā un augustā līdzās repertuārā jau esošajiem iestudējumiem teātris piedāvās piecas pirmizrādes

Rīgas Krievu teātris pandēmijas laikā ir turpinājis gatavot jaunus iestudējumus, lai pie skatītājiem atgrieztos ar jaunu enerģiju un piedāvājumu gan satura, gan formas ziņā. "Kopš pēdējās izrādes dienas ir pagājis mazliet vairāk nekā pusgads. Esam ļoti noilgojušies pēc skatītājiem un esam priecīgi, ka gaidīšanas laiks tuvojas beigām. Īpaši tāpēc, ka mums ir ko parādīt – esam sagatavojuši piecus jaunus, daudzveidīgus uzvedumus un esam aptvēruši trīs jaunus skatuves laukumus," saka teātra direktore Dana Bjorka.

Jūlijā ir gaidāmas divas pirmizrādes. Uz lielās skatuves notiks aktrises Veronikas Plotņikovas koncertizrāde Par spīti Sergeja Golomazova režijā. Teātris to piesaka kā izaicinošu, ironisku un lirisku darbu. Programmā skanēs dažādu žanru hiti un mūsdienu autoru dzejoļi, kas vienoti kopējā noskaņojumā – gatavībā dzīvot, mīlēt, priecāties un radīt, par spīti apstākļiem, vai tā būtu pandēmija, banāla nepaveikšanās, slikts garastāvoklis vai personiska neveiksme. 

21. jūlijā tiks pirmizrādīts muzikāli poētisks iestudējums Čaks. Rīga. Sieviete, kas veltīts Aleksandra Čaka 120 gadu jubilejai. Izrādes literārās kompozīcijas autore ir Jeļena Sigova, režisors – Sergejs Golomazovs. Apspēlējot Čaka mīlestību pret Rīgu, par iestudējuma skatuvi kļūs restorāna Kaļķu vārti un kafejnīcas Parunāsim. Kafe’teeka pagalms – tas ļaus iepazīt Čaku ne tikai ar dzejas palīdzību, bet arī dzejniekam raksturīgo pilsētas bohēmisko gaisotni. Kāds dzejnieks bija ārpus saviem dzejoļiem? Ko mīlēja un vai maz mīlēja? Vai tā ir taisnība, ka viņam paticis gatavot? Balstoties uz Čaka vēstulēm, viņa daiļradi, faktiem un minējumiem, teātris piedāvās savu atbilžu versiju uz jautājumiem par vienu no paradoksālākajiem 30. gadu Rīgas bohēmas pārstāvjiem. 

Augustā notiks trīs pirmizrādes. Rīgas Krievu teātri vieno cieša draudzība un sadarbība ar Maestro Raimondu Paulu – 5. augustā pirmo reizi skanēs koncerts Raimonds Pauls Rīgas Krievu teātrī par godu 58 gados radītajiem un piedzīvotajiem skatuves mirkļiem. Uz skatuves kāps pats Maestro, teātra aktieri un muzikanti. Pirmo reizi mūziku Rīgas Krievu teātrim (tolaik – Rīgas Krievu drāmas teātris) Raimonds Pauls uzrakstīja 1963. gadā, lai gan patiesi cieša radošā sadarbība teātrim ar Maestro izveidojās jau šajā gadsimtā. 

Pēdējos divdesmit gados repertuārā ir bijuši deviņi jauniestudējumi ar Raimonda Paula mūziku. Programmā tiks iekļautas dziesmas un muzikālie fragmenti no izrādēm Kerija, Kabīrijas naktis, Odesa, burvīgā pilsēta…, Meitene kafejnīcā un Spoks no Kentervilas.

13. augustā mūzikas un drāmas telpā OratoriO notiks Krievijas dramaturģes Asjas Vološinas lugas Mamma pirmizrāde Ināras Sluckas režijā. Tas ir stāsts par pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu. Izrādē Oļas mammas jau sen vairs nav starp dzīvajiem, bet jau 23 gadus Oļa savā dzimšanas dienā saņem no viņas vēstules, līdz jāatver pēdējā no tām.

27. augustā telpā OratoriO skatītāju vērtējumam tiks nodota kustību izrāde bez vārdiem paraDIZZY. Tās režiju un horeogrāfiju veidojusi Inga Krasovska. ParaDIZZY ir poētiski rotaļīga izrāde, kas vēsta par dažādu laikmetu un kultūru parādībām, kurās atainotas attiecības starp vīriešiem un sievietēm, kā arī par mūsu trauslo, taču aizraujošo līdzāspastāvēšanu. Šajā projektā Rīgas Krievu teātra aktieriem pievienosies aktrise Zane Dombrovska un dziedātāja Aija Andrejeva-Aišpure. 

Informācija: www.mct.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja