Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Nacionālajā teātrī jau 50. reizi tiks spēlēta izrāde Latgola.lv

Svētdien, 2. oktobrī Latvijas Nacionālā teātra izrāde Latgola.lv tiks spēlēta 50.reizi, portālam Diena.lv pastāstīja Latvijas Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.Latgaliešu vitalitāte, kolorītie tipāži, komiskas sadzīves situācijas, mīlestības peripetijas par spīti pensijas gadiem – tas saista un priecē skatītājus. Kā norāda teātra pārstāvji, mūsdienu dzīves straujajā tempā un dažādo piedāvājumu pārpilnībā 50 nospēlētas izrādes ir labs rezultāts, bet Latgola.lv aizvien ir viena no pieprasītākajām Latvijas Nacionālā teātra izrādēm arī šajā sezonā.

„Protams, ir liels prieks un gandarījums, ka Latgola.lv cilvēkiem patīk un ka uz izrādi brauc skatītāji pat no vistālākajiem Latvijas novadiem. Šīs izrādes popularitāte apliecina, ka skatītāju reizēm var uzrunāt pavisam vienkāršas, vispārcilvēciskas lietas. Un bieži vien tās vienkāršās lietas kļūst par visbūtiskākajām - mājas, mīlestība un zeme,” atzīst izrādes režisors Valdis Lūriņš.

Latvijas Nacionālā teātra radošā komanda saņēmusi ne mazums skatītāju atsauksmju par izrādi Latgola.lv. Izrādes skatītāja Linda raksta: „Paldies par īpašo vakaru, kas atsauca atmiņā īpašas bērnības atmiņas, lika vēlreiz paskatīties uz mūsu Latviju, cik tā skaista! Uldis Dumpis un Dace Bonāte bija tik patiesi, tik īsti čangaļi! Brīžiem man likās , ka skatos ainas no sava vectēva dzīves... Un Jāņa Petera vārdi dziesmām man lika gan skumt, gan smieties. Paldies! Lai veicas akteriem arī turpmākajās izrādēs!”

„Esmu sajūsmā par šo kolosālo izrādi - bez moralizēšanas bez īdēšanas, tikai un vienīgi dzīve, kādu jādzīvo un jābauda vienalga kurā vecumā. Redzēju gan savu tāva mōsu no Krāslavas gan Donātonkuli gan citus man mīļus latgaliešus. Tā latgalieša sirds ir zelta un arī es varu lepoties ar vecāku dotu latgalieša daļinu no šī zelta. Paldies!” raksta skatītāja Ieva.

Danskovītes (īstajā vārdā Anita Ločmele) luga Latgola.lv savu pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī piedzīvoja 2010. gada 21. oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja