Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos ģimenes drāma Aukle Intara Rešetina režijā

Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē piektdien, 8. oktobrī, pirmizrāde ar skatītājiem piedzīvo ģimene drāma Aukle Intara Rešetina režijā.

Iestudējums tapis pēc Leīlas Slimani romāna Chanson Douce (Klusa dziesma) motīviem. Mirjamai un Polam ir divi bērni – visdārgākais, kas viņiem ir, visvērtīgākā nākotnes investīcija un vistuvākie cilvēki pasaulē. Taču Mirjamai un Polam ir arī karjera, vēlme atpūsties un vajadzība kaut uz mirkli izbaudīt vienatni.

Brīdī, kad dzīve ir kļuvusi par nomācošu pienākumu virkni, tik tikko atrodas laiks miegam un mīlestībai, viņi atrod glābēju. Aukli. Neaizvietojamu palīgu. Jaunu ģimenes locekli. Izdarīgu feju, kas ienes viņu mājās sauli. Svešinieci, kas ienāk ģimenē un kam tiek uzticēts dārgākais un trauslākais – bērni.

Režisors Intars Rešetins: "Ģimene ir visa centrs, jo no tās mēs nākam un uz to ejam. Leīlas Slimani piedāvātā pasaule ir "šausmīgi dziļa jūra", par kuru šodien mēs vienkārši nedrīkstam nerunāt. Izrādē es meklēju cēloņus, nevis sekas, mēģinot skatītājā radīt vibrācijas pēcgaršai, pārdomām un sarunām, lai skatītājs aizdomātos par lietām, kas notiek ar varoņiem šajā izrādē, bet kuras pats negribētu piedzīvot."

Titullomā Dita Lūriņa vai Lāsma Kugrēna, pārējās lomas atveido Arturs Krūzkops, Inga Misāne-Grasberga, Indra Burkovska, Daiga Kažociņa, Normunds Laizāns.

Izrādes radošajā komandā ir arī dramatizējuma autore un tulkotāja Agnese Kasparova, kostīmu māksliniece Jana Čivžele, Mārcis Auziņš (muzikālais noformējums), horeogrāfe Liene Grava un gaismu māksliniece Krista Erdmane.

Biļetes teātra mājas lapā www.teatris.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

Sekot līdzi Latvijas Nacionālā teātra aktualitātēm iespējams teātra mājaslapā www.teatris.lv un sociālajos tīklos Facebook, Twitter, Instagram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja