Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nacionālo teātri turpmāk vadīs kādreizējais izglītības ministrs Māris Vītols

Atklātā konkursā uz Latvijas Nacionālā teātra vadītāja amatu 14 pretendentu konkurencē uzvarējis kādreizējais izglītības un zinātnes ministrs, biedrības Latvijas Kultūras projekti direktors Māris Vītols, informēja Kultūras ministrija (KM).

Jaunais teātra direktors amata pienākumus sāks pildīt 24. jūlijā.

Nominācijas komisijas priekšsēdētāja, KM valsts sekretāre Dace Vilsone norādīja, ka nominācijas komisija augstu novērtēja Vītola redzējumu Nacionālā teātra attīstībai turpmākajiem pieciem gadiem.

Kā galvenās prioritātes Vītols izvirzījis Latvijas kultūridentitātes saglabāšanu un jaunu nacionālo kultūras vērtību radīšanu.

Tāpat Vītols konkursā esot demonstrējis "pārliecinošas finanšu, administratīvās un personāla vadības kompetences", kā arī izcelta pretendenta pieredze starptautisku kultūras projektu vadīšanā un spēja koordinēt dažādu jautājumu izskatīšanu kā valsts un pašvaldību institūcijās, tā arī starptautiski.

Vītols ir absolvējis Latvijas Universitāti, iegūstot maģistra grādu filozofijā, savukārt biznesa augstskolā Turība ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā.

Vītols ticis ievēlēts 6.Saeimā no LZS/KDS/LDP saraksta, bet 7. Saeimā - no Tautas partijas saraksta. Bijis arī Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā.

Šobrīd Vītols ir biedrības Latvijas Kultūras projekti direktors un nekustamo īpašumu attīstības uzņēmuma SIA Ultimo Investment valdes loceklis.

Pieteikumus Nacionālā teātra valdes locekļa amatam izvērtēja speciāli izveidota nominācijas komisija. Par tās priekšsēdētāju tika izvēlēta Vilsone, bet par komisijas priekšsēdētājas vietnieci - KM valsts sekretāres vietniece attīstības un finanšu jautājumos Baiba Zakevica. 

Komisijā bija arī VSIA Valmieras drāmas teātris valdes locekle Evita Ašeradena, Valsts Valsts kancelejas Pārresoru koordinācijas departamenta Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas konsultante Kristīne Priede, bet neatkarīgā eksperta statusā komisijā tika pieaicināts biedrības Assitej Latvijas Nacionālais centrs valdes loceklis, Latvijas Teātra padomes loceklis Jānis Znotiņš.

Līdz šim Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa pienākumus no 2018. gada 27. jūnija pildīja aktieris un režisors Jānis Vimba.

Nacionālajā teātrī aģentūrai LETA pauda, ka plašākus komentārus par turpmāko darbību gan Vītols, gan Vimba sniegs preses konferencē 1. augustā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja