Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pirmizrādi piedzīvos Ivana Viripajeva lugas Saules līnija iestudējums

Žaņa Lipkes memoriālā 18. oktobrī plkst. 20 pirmizrādi piedzīvos neatkarīgās producentu apvienības KatlZ iestudējums - Ivana Viripajeva luga Saules līnija.

Precēts pāris, četrdesmitgadnieki, pēc septiņiem gadiem laulībā piedzīvo attiecību krīzi un mēģina no jauna atrast ceļu, lai paliktu kopā. Viripajevs lugu Saules līnija veidojis kā divu mīlošu cilvēku nospriegotu dialogu par patiesu tuvību – dzirkstoši, ironiski un ar humora izjūtu atklājot dažādus mehānismus, kas attiecībās traucē saprasties un patiesi ieraudzīt un sadzirdēt vienam otru. Laulāto sarunu nakts garumā izspēlēs Dailes teātra aktieris Andris Bulis un aktrise Marija Daņiļuka, kura pašlaik spēlē vairākos Krievijas teātros, bet Rīgas teātra skatītājiem pazīstama ar lomām M. Čehova Rīgas Krievu teātrī, kā arī titullomu izrādē Persiešu valodas stundas Žaņa Lipkes muzejā 2018. gadā.

Ivans Viripajevs ir viens no labākajiem un zināmākajiem Krievijas mūsdienu dramaturgiem, kurš saņēmis neskaitāmas balvas un prēmijas un kura lugas tiek veiksmīgi iestudētas ne tikai Krievijā, bet arī Eiropā. Viripajeva dramaturģijai raksturīgs ritms, pašironija un humors – arī nopietni stāsti un problēmas tiek izstāstīti caur smiekliem. Latvijā Viripajeva darbi ir pazīstami: pēdējos gados iestudētas lugas Irānas konference, Saviļņojums, Nepanesami ilgi apskāvieni un Dzērāji. 2015. gadā sarakstītā luga Saules līnija Krievijā iestudēta Teātris.doc, kā Vsevoloda Meierholda centrā Maskavā, kur izrāde vairākās kategorijās nominēta balvai Zelta maska.

Neatkarīgās producentu kompānijas KatlZ pirmais iestudējums Karš vēl nav sācies pēc Mihaila Durņenkova lugas tika veiksmīgi izrādīts ne tikai Rīgā – mūzikas namā Daile un vēlāk Ģertrūdes ielas teātrī, bet arī Viļņā un Klaipēdā. Tāpat pandēmijas laikā tiešsaistē un šoruden Žaņa Lipkes muzejā Jevgeņija Šermeņeva un KatlZ organizēja vairākus dramaturģijas lasījumus, apvienojot māksliniekus no dažādām valstīm, teātriem, dažādu skolu, profesionālo un kultūrtelpas pieredzi.

Izrādes radošajā komandā darbojas arī režisore Jevgeņija Šermeņeva, Dace Ignatova (scenogrāfu apvienība Grāfienes), horeogrāfs Dmitrijs Gaitjukevičs, Olivers Tarvids (skaņa), Jūlija Bondarenko (gaismas), producente Andra Treibaha, (KatlZ), kā arī izrādes plakāta autors Pjotrs Kirjuša.

Izrāde krievu valodā bez tulkojuma.

Nākamās izrādes: 25. oktobrī,  22. un 29. novembrī. 

Biļetes: www.bezrindas.lv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja