Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīgas cirks uzņem starptautiski nozīmīgu cirka organizāciju pārstāvjus un māksliniekus

Šodien, 2. jūlijā Rīgas cirkā tiek atklāta starptautiska cirka nozares profesionāļu laboratorija CS LAB#4, kurā piedalīsies virkne vadošo Eiropas cirka organizāciju vadītāju un pārstāvju, informēja Rīgas cirka komunikācijas projektu vadītāja Ieva Miltiņa.

Rīgas cirks, sadarbībā ar Eiropas cirka un ielu mākslas organizāciju tīklu Circostrada, kā arī pašmāju festivālu Re Rīga, organizē laboratoriju CS LAB#4. Katru gadu tā norisinās citā valstī, taču šogad Rīgā un Cēsīs no 2. līdz 4.jūlijam tiks pētītas tēmas par cirka vērtībām, kas rodas mākslinieciskajā procesā, un to, kā tās var tikt izmantotas, organizējot darba procesu. Rīgas cirkam šī ir nozīmīga iespēja kopā ar profesionāļiem no vadošajām Eiropas cirka organizācijām attīstīt nozari, kā arī iespēja sevi parādīt kā organizāciju, kas darbojas starptautiskā mērogā.

Savukārt, 5.jūlijā plkst. 21 plašākai publikai bez maksas Rīgas cirka telpās būs iespējams vērot projekta Ask The Bread prezentāciju īsas izrādes formā, kā arī pēc redzētā piedalīties sarunā ar apvienības CuntsCollective māksliniecēm. Iedvesmojoties no latviešu fotogrāfes Vikas Ekstas fotogrāfiju sērijas Dievs. Daba. Darbs, projekta ietvaros top t.s. work-in-progress fiziskā teātra izrāde, kurā tiek pētītas tēmas par vientuļas sievietes dzīvi laukos, lauku dzīves ritumu un saikni starp cilvēku un pārējo dabu.

Tone Haldrupa Lorencena (Tone Haldrup Lorenzen), projekta režisore no Dānijas, dalās savos iespaidos: “Mēs esam ļoti pateicīgas, ka varam Rīgas cirkā rezidences laikā pilnībā nodoties eksperimentiem, koncentrējoties uz procesu, nevis rezultātu. Tāds ir patiesais rezidenču programmas mērķis un šajā posmā iedvesmojamies no šīm vēsturiskajām telpām, lai strādātu pamatā pie izrādes vizuālā noformējuma.”

Rīgas cirks ir daudzfunkcionāls mākslas centrs, un mērķtiecīgi strādā ne tikai pie nozīmīgu un aktuālu cirka izrāžu piedāvāšanas arvien plašākai publikai, bet arī ilgtermiņā veicina cirka nozares attīstību un atpazīstamību Latvijas sabiedrībā. Tuvākajos gados Rīgas cirka ēka piedzīvos ievērojamas pārmaiņas, kas mainīs ne tikai ēkas funkcionālo izmantojumu, bet arī tai piegulošo pilsētvidi, savienojot Merķeļa un A. Kalniņa ielas.

Vairāk informācijas par šiem notikumiem pieejams mājaslapā www.cirks.lv.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
UZSKATU KA LATVIJĀ CIRKS IR LIKVIDĒTS !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja