Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Terapijas seanss triju dienu garumā. Daugavpils teātrī – komiska melodrāma Garās brīvdienas

Kā nodeva Smieklu dienai – 1. aprīlim – šodien Daugavpils teātrī pirmizrādi piedzīvos komiska melodrāma krievu valodā Garās brīvdienas, kas sniegs asprātīgu ieskatu dažādos dzīves un mīlestības posmos caur divu pāru uzskatu sadursmi.

"Garās brīvdienas – tas nav tik daudz jautājums par laiku, cik par saturu," saka režisors Oļegs Šapošņikovs. "Ja dienas laikā notiek daudz notikumu, emociju, kas gāžas kā ūdenskritums uz galvas, mēdzam teikt – bija tik gara diena. Un izrādē ir pilnīgi tas pats. Tās ir tikai trīs dienas, taču kas par dienām! To laikā diviem pāriem pilnībā mainās dzīve. Uz labo pusi."

Pegija, lai pēc vairākiem gadiem laulībā atgūtu attiecībās romantiku, beidzot ir pierunājusi savu vīru Frenku nedēļas nogali pavadīt divvientulībā. Taču, kad noīrētajā atpūtas namiņā starp laulātajiem uzvirmo pirmais kaisles uzplūds, viņus pārtrauc cita pāra ierašanās. Neprātīgi iemīlējušies jaunieši Tonijs un Džilla vēlas tieši šeit nosvinēt savu attiecību trešo gadadienu. Izrādās, aģentūra kaut ko ir sajaukusi un abiem pāriem namiņu izīrējusi vienlaicīgi. Ko nu?

"Viena no varonēm salīdzina šo notikumu ar Titānika grimšanu," stāsta O. Šapošņikovs. "Tomēr kuģis noturas uz ūdens un turpina gaitu itin veiksmīgi. Faktiski jau nekā ekstrēma nav, jo nav ne krāpšanas, ne neuzticības. Strīdi ir par ikdienas rūpēm un problēmām, ko bieži neuztveram nopietni. Ģimenes psihologi zina, ka neuzskrūvēts vāciņš zobu pastas tūbiņai, nevērīgi nomestas zeķes var būt pēdējais piliens, kas var izjaukt veiksmīgu laulības dzīvi. Lielās problēmas mēdz skaļi risināt, bet sīkumiem, kas kaitina, nepievērš uzmanību," skaidro režisors, kurš pats kādu laiku ir strādājis par psihoterapeitu. "Izrāde nav ekskurss laulības dzīvē ar pazīstamām situācijām, bet tā ir kā grupas terapijas seanss. Skatītājiem – gan tiem, kas dzīvojuši laulībā ilgāku laiku, gan tiem, kas tikko precējušies vai vēl par to domā, – būs ko padomāt." O. Šapošņikovs ir gandarīts, ka 1. aprīļa izrāde, kad skatītāju zāle pēc ierobežojumu atcelšanas atkal var būt pilna un skatītāji – bez maskām, jau izpārdota.

O. Šapošņikovs uzsver, ka izrādes pamatā ir amerikāņu autora, dramaturga un televīzijas rakstnieka Sema Bobrika luga Brīvdienu komēdija (Weekend Comedy), kuru viņš sarakstījis kopā ar Džīnu Bobriku. "Man patīk amerikāņu mūsdienu dramaturģija, jo autori saviem varoņiem liek daudz runāt. Attiecībās mums patīk meklēt problēmu otrā, taču esam ceļā uz to, lai atvērtu savu sirdi, runājot par sevi vairāk, neaizskarot otru cilvēku. Svarīgāk ir atbildēt – ko es pats jūtu, vēlos, gribu, domāju. Tas jāpaziņo savam draugam, dzīvesbiedram, biznesa partnerim. Jātiek skaidrībā par savām jūtām, bažām, tad jāatrod empātija un uz tās pamata jāmeklē mijiedarbība." Nākamā izrāde – 14. aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja