Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Tikt galā ar bardaku – emocionālo, fizisko

Izrāde Zēni – kā pieaugt un iemācīties dzīvot realitātē.

"Protams, ir savādāk. Atbildīgāk, dinamiskāk..." saka aktieris Niklāvs Kurpnieks, kuram sācies pirmais darba gads Dailes teātrī. Pagājusī sezona Dailē finišēja ar Harija Spanovska ballīti Iesvētības, kas nosacīti bija trīs studentu Anetes Krasovskas, Ievas Florences un Niklāva Kurpnieka iesvētības Dailes teātra aktieru pulkā. Nu divi no viņiem – Niklāvs un Anete – piedalās jaunajā izrādē Mazajā zālē Zēni. Tajā viņi spēlē kopā ar Gintu Andžānu, Artūru Dīci, Mārtiņu Poču un Dārtu Danēviču.

Niklāvs Kurpnieks smejot saka, ka "visiem jau patīk studiju laikos izpausties dažādos veidos – vai tā būtu Anglija, vai Latvija". Viņa paša četros studiju gados Latvijas Kultūras akadēmijā pieredzēts viskautkas. Arī izrāde Zēni ir par to, kas pēc studijām jāsaprot ar vārdiem "nu jums visi ceļi vaļā". Ellas Hiksonas sarakstītās lugas anotācija vēsta: Benijs, Maks, Timps un Kems ir labi pavadījuši laiku augstskolā. Eksāmeni garām, draugiem jāpamet studentu laiku dzīvoklis, un priekšā ir pieaugušo dzīve. Benijs cenšas sakārtot savu draugu dzīvi, kamēr nav par vēlu. Bet varbūt katram pašam ir jāuzņemas atbildība par savu dzīvi? Izrādās, ka jaunība var būt arī sāpīga, kāds jau piedzīvojis vilšanos, un smiekli ir nežēlīgi.

Vai Niklāvu ir skāris jaunā iestudējuma pirmizrādes drudzis? "Kādā ziņā?" viņš pārjautā. Ja ar drudzi jāsaprot uztraukums un bailes, tad Niklāvs savas izjūtas raksturo drīzāk kā nepacietību un prieku. Bet vispār teātra gaisotne esot "apostīta" jau iepriekš, jo studiju gados viņš spēlējis dažās izrādēs un pirmā loma bija auklīte Nena Pīterā Penā. "Es biju suns," lakoniski, bet ar smaidu saka Niklāvs. "Kaut kā jau jāsāk."

Vai pirmā kursa entuziasms viņam ir saglabājies vai arī pieeja dzīvei nu kļuvusi racionālāka? "Pagaidām ir šie abi elementi kopā," saka Niklāvs. "Pirmais gads teātrī ir tāpat kā pirmais gads akadēmijā, viss ir jauns un neierasts." Šonedēļ Niklāvam dzimšanas diena – 29. septembrī paliks 25 gadi. "Nekāda svinēšana nesanāks, jo divi mēģinājumi un izrāde," viņš saka, taču par lielo slodzi nesūdzas. "Darbs ir emocionāls. Ir izrādes, kur vajadzīga arī fiziska izturība. Ķermenis jau nogurst no mēģinājumu procesa," saka jaunais aktieris. Pie viņa fiziskajām aktivitātēm pieder arī cīņu sporta veidi, regbijs.

Izrāde Zēni, pēc Niklāva domām, būs interesanta ne tikai jauniešiem, bet arī viņu vecākiem, jo tieši viņiem svarīgi uzzināt, ko dara bērni, kad aiziet prom no mājām. Niklāva vecāki, protams, noskatās katru pirmizrādi un dēlu ļoti atbalsta. "Es varētu būt arī celtnieks, viņi mani noteikti atbalstītu arī tad," puisis teic. Viņš ir izmēģinājis dažādus darbus – gan naudas dēļ, gan dzīves izziņai. Pēc skolas, kad vēl bija studiju meklējumos, divus gadus pastrādājis, bet studiju laikā arī piepelnījies.

Tuvākās izrādes Zēni Dailes teātra Mazajā zālē – 30. septembrī, 1. oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja