Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Valmieras teātrī gaidāma pārceltā pirmizrāde iestudējumam Tilti

5. augustā Valmieras teātra Apaļajā zālē gaidāma pirmizrāde iestudējumam Tilti. Šī būs pirmizrāde, kas tiek gaidīta jau no 13. marta, kad valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa dēļ savu satikšanos ar skatītājiem tā arī nepiedzīvoja. Iestudējums ir režisora Georgija Surkova un dramaturģes Madaras Rutkēvičas skatuves variants, kas veidots, iedvesmojoties no filmas Medisonas apgabala tilti, informēja teātra pārstāvji.

Izrādes pamatā ir stāsts, kas risinās ASV, 1980. gadā, Aiovas štata Vintersetā. Karolīna un Mihaēls atgriežas mājās uz savas mātes Frančeskas bērēm. Viņas lūgums, lai viņas mirstīgās atliekas kremē un pelnus izkaisa pie Rouzmana tilta, nevis blakus tēvam, samulsina Karolīnu un Mihaēlu, un viņi atsakās izpildīt mātes mīklaino vēlēšanos. Taču Frančeskas atstātā vēstule, kurā viņa abiem saviem bērniem atklāj kādu ilgi glabātu noslēpumu no 1965. gada vasaras četrām dienām, pārvērš Karolīnas un Mihaēla priekšstatus par viņu māti un savu ģimeni, un liek paskatīties arī pašiem uz savu dzīvi pavisam citādākā gaismā, un stāsta par patiesu un godīgu satikšanos gan ar sevi, gan vienam ar otru.  

Režisors Georgijs Surkovs: "Mums šajā stāstā ir svarīgi tas, kas notiek ar bērniem, kad viņi uzzina mātes noslēpumu, un kā mainās viņu attieksme pret pagātni un vecākiem, arī pret sevi. Vai viņu dzīve ir tāda, kādu viņi to grib, vai arī tāda, kādu apstākļi to veidojuši. Lai bērni no jauna paskatītos uz savu dzīvi ar savas mammas acīm, lai viņiem būtu spēks to mainīt."

Lomās Elīna Vāne, Tālivaldis Lasmanis, Elīna Hanzena vai Ieva Estere Barkāne, Eduards Johansons, Inese Ramute, Baiba Valante, Aigars Vilims.

Radošajā komandā  arī scenogrāfs Krišjānis Elviks, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, gaismu mākslinieks Tarass Mihaļevskis (Maskava), komponists un skaņu mākslinieks Armans Guščjans (Maskava), horeogrāfs Ģirts Bisenieks.

Biļetes pieejamas Valmieras teātra un Biļešu paradīzes kasēs, kā arī www.vdt.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja