Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Valmiermuižā notiks teātra festivāls jauniem cilvēkiem NoMadI

No 8. līdz 10. augustam Valmiermuižā notiks ceturtais teātra festivāls NoMadI, informēja pasākuma pārstāve Krista Burāne. Tā programma piedāvās dažādu formu Latvijas nevalstisko profesionālo teātru izrādes bērniem un jauniešiem, koncertus un radošās darbnīcas.

"Teātris nav māja, bet process, kurā tiek izzināta pasaule. Izrādes var notikt visur, kur ir iespēja satikties māksliniekiem ar skatītājiem, lai kopīgi jautātu, pētītu, radītu," ir pārliecināti festivāla veidotāji Mārtiņš Eihe un Krista Burāne. Tieši tāpēc festivāls noris nevis kāda teātra telpās, bet gan teltīs un publiskās vietās. Festivāls katru reizi notiek citur. Šogad par norises vietu ir izvēlēta Valmiermuižas parka teritorija un tai tuvumā esošās ēkas.

Šogad festivālā izcelta laika tēma. "Katrā no izrādēm laika tēma ir skarta kādā īpašā aspektā," stāsta Krista Burāne.

"Trīs no festivāla izrādēm ir nominētas Spēlmaņu nakts balvai kā gada labākās izrādes bērniem. Zīmīgi, ka tieši nevalstisko teātru repertuāros šobrīd ir redzamas kvalitatīvākās izrādes bērnu un jauniešu auditorijai," piebilst Mārtiņš Eihe.

Festivālā būs skatāmas Dirty Deal Teatro izrādes Baltā grāmata (rež. I. Tropa) un Mazie jautājumi (rež. A. Kalnozols), Ģertrūdes ielas teātra izrāde Heavy metal (rež. A. Jarovojs), Goda teātra izrāde …ar laimīgām beigām (rež. L. Leščinskis). Unikāla būs iespēja kopā redzēt radošās apvienības Nomadi izrādes Vasaras sala un Ziemas māja (rež. K. Burāne un M. Eihe), kas pēc savas būtības ir objektu teātra estētikā veidots izrāžu diptihs. Vēl viena īpaša pieredze gaida tos sešus skatītājus, kuri divu izrāžu Balsij bez pavadījuma (rež. M. Eihe) laikā nemanāmi vēros dzīvi Valmiermuižas kafejnīcā salīdzinot to ar O. Vācieša poēmā aprakstīto. Šī izrāde festivālā piedzīvos savu pirmizrādi. Divi vakari festivāla laikā veltīti mūzikai - 8. augustā būs iespēja dzirdēt Ģertrūdes ielas teātra izrādes Āda koncertversiju, bet 9. augustā festivāla ietvaros uzstāsies ansamblis Manta.

Lai padziļinātu bērnu interesi par izrādēs pētītajām tēmām, festivāla laikā darbosies mākslas un zinātnes radošās darbnīcas, kuras vadīs Cēsu Jaunās sākumskolas skolotāji. Pie festivāla teltīm visu laiku būs pieejams arī Cēsu Jaunās sākumskolas veidotais Gudrais rotaļu laukums. Tā tapšanā ir izmantoti materiāli, kuru sākotnējā funkcija ir bijusi cita. Spēlēšanās šajā laukumā aicina vecākus kopā ar bērniem saudzīgi attiekties pret pasauli un pamanīt, ka visdažādākās lietas, kuras mums ir apkārt, iespējams izmantot savu garīgo un fizisko spēju attīstīšanai.

NoMadI ir vienīgais teātra festivāls Latvijā, kurš piedāvā interesantākās profesionālo teātru izrādes bērnu un jauniešu auditorijai. Festivāls aicina Latvijas reģionu iedzīvotājus iepazīt laikmetīga teātra izrādes, kurās dzīvi, radoši un aizrautīgi tiek runāts par jauniem cilvēkiem svarīgām tēmām.

Vairāk par festivālu: www.nomadi.lv

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs, internetā www.bilesuparadize.lv un pirms izrādes. Biļešu cena visiem skatītājiem 4 eiro, ģimenes biļete (4 cilvēki) 13 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja