Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valsts svētku nedēļā Rīgas cirkā uzstāsies klauns Cronopio un mākslinieki no Ukrainas

Valsts svētku nedēļā Rīgas cirkā notiks divi dažādu noskaņu notikumi – 16. novembra vakarā plānota Ukrainas mākslinieku Creative Collective Lekuche fiziskā teātra izrāde Tear (Asara), savukārt 17. novembrī ģimeņu auditoriju arēnā pulcēs klauns Cronopio ar cirka izrādi Pačamamo. Izsludināta arī aprīkotās Rīgas cirka arēnas atklāšanas izrāde nākamā gada martā.

La Nuit du Cirque jeb Cirka nakts ir ikgadējs notikums novembra vidū, kad daudzviet pasaulē, bet galvenokārt Eiropā, tiek rīkoti cirkam veltīti pasākumi. Jau vairākus gadus šajā mūsdienu cirka kartē iekļauta arī Latvija un Rīgas cirks. Šogad Rīgas cirku Eiropas cirka nakts programmā pārstāvēs klauns Cronopio ar izrādi Pačamamo – sirsnīgu un komisku kāda neveikla ceļotāja stāstu. Skanot Latīņamerikas mūzikas ritmiem, argentīniešu izcelsmes klauns Cronopio (Mariano Gedvillo) žonglēšanas, vienriteņu un pārsteigumu valodā runās par lieliem un maziem svarīgām tēmām. Izrāde Pačamamo ir iekļauta arī programmas Latvijas skolas soma piedāvājumā. Izrāde Rīgas cirkā skatāma 17. novembrī plkst. 19.00.

Dienu iepriekš – 16. novembrī plkst. 20.00 – mākslinieku apvienība Creative Collective Lekuche no Ukrainas viesosies Rīgas cirkā ar fiziskā teātra izrādi Tear (Asara) un laikmetīgās dejas īsfilmu Tell Me – Де Ти – dejas formā izteiktu skaudru stāstu par notikumiem kara plosītajā Ukrainā. Pasākums pieejams bez maksas, bet brīvbiļetes pieejamas ierobežotā skaitā. Creative Collective Lekuche Baltijas jaunajiem cirka māksliniekiem arī piedāvās fiziskā teātra un klaunādes meistarklasi. Viesizrāde tiek organizēta sadarbībā ar Laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivālu Re Rīga! Sadarbībā ar fondu Uzņēmēji Mieram pasākumā būs iespējams ziedot Ukrainas atbalstam.

"Valsts svētku nedēļā atceramies, cik katrai valstij un tautai svarīga ir neatkarība, un atbalstām Ukrainas tautu cīņā par valsti un brīvību,” par ukraiņu mākslinieku viesošanos cirkā Latvijas Republikas Proklamēšanas dienas priekšvakarā teic Rīgas cirka direktore Māra Pāvula.

Savukārt Rīgas cirka radošais direktors Mārtiņš Ķibers piebilst, ka palēnām jau tiek publiskota Rīgas cirka pavasara programma, kas solās būt pavisam īpaša: "Ja 2023. gadu dēvējām par arēnas iesildīšanu, tad 2024. gadā cirka renovētā arēna tiks atklāta ar pilnu jaudu.” Viņš min, ka drīzumā arēna tiks aprīkota ar tribīņu sistēmām, aizkaru mehānismiem un citu jaunu tehnisku aprīkojumu, kas dos iespēju skatītājam daudz pilnvērtīgāk baudīt izrādes. 

Nupat izsludināta Rīgas cirka renovētās un tehniski aprīkotās arēnas atklāšanas izrāde – no 21. līdz 23. martam Rīgas cirkā būs skatāma grandiozā velobaleta izrāde La Bande à Tyrex (Francija) tāda paša nosaukuma apvienības izpildījumā. Iestudējums La Bande à Tyrex ir dzīvespriecīgs, virpuļojošs, aizraujošs un muzikāls velobalets. Uz skatuves redzēsim gan divriteņus, gan vienriteņus, gan mūzikas instrumentus – piedzīvosim elpu aizraujošu akrobātiku un līdzpārdzīvojumā nokaitētu gaisotni.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja