Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Viss jau atkal juks un bruks. Drāmas pulciņa entuziasti šoreiz salaiž sviestā Pīteru Penu

Aktierim Niklāvam Kurpniekam ir, ko teikt par Pīteru Penu. Viņš atklāj, ka tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņš ir Dailes teātrī. Bet nav jāvelk paralēles ar zēnu, kurš nevēlējās pieaugt, bet gan ar izrādi, kas Dailes teātra repertuārā bija pirms gadiem desmit.

Toreiz Niklāva Kurpnieka loma bija viens no nebēdnīgajiem zēniem. Bet divdesmit "ritentiņi" pāri skatuvei viņa izpildījumā bija gana pārliecinoši, lai režisore Laura Groza ievērotu. Un nu viņam autoru Henrija Lūisa, Džonatana Seiera, Henrija Šīldsa starptautiskajā kases grāvējā Pīters Pens saiet sviestā, kas savu pirmizrādi Dailes teātrī piedzīvos 19. janvārī, ir Pītera Pena loma. "Tiesa gan, stāsts nav par šo zēnu, bet gan par to, kā Kornlijas politehnikuma drāmas pulciņš iestudē izrādi par Pīteru Penu. Drāmas pulciņa dalībnieki no visas sirds cenšas labi nospēlēt izrādi," precizē Niklāvs Kurpnieks.

Te nu skatītājiem jāatceras komēdija Izrāde, kas saiet sviestā, kas pirms diviem gadiem tika iestudēta Dailes teātrī. Jau tajā minētajam drāmas pulciņam neveicas un izrādē viss noiet greizi – rekvizīti neturas pie sienām, aktieri aizmirst tekstu, iebrūk skatuves grīda. Par spīti force majeure apstākļiem, drāmas pulciņa entuziasti izrādi nospēlē līdz galam. "Lauris Subatnieks izrādē Pīters Pens saiet sviestā atveido režisoru, kura vadībā drāmas pulciņš uzved tik zināmo stāstu. Subatnieks sasniedz jaunas virsotnes režijā," uzsver N. Kurpnieks, jau iejūtoties iestudējuma atmosfērā.

Izrāde ir neparasta formas ziņā un prasa perfektu precizitāti no teātra tehniskajiem darbiniekiem. "Bez viņiem izrādes nebūtu! Tā tikai liekas, ka mēs kustamies un darbojamies, bet tas viss ir precīzi saskaņots ar kolēģiem aizskatuvē, kuri palīdz," atklāj N. Kurpnieks. Izrāde ir tīra žanra britu komēdija bez jokiem zem jostasvietas. Vai aktieri necieš, kad viss krīt un gāžas? "Viss ir izmērīts līdz centimetriem, viss ir izmēģināts ar kaskadieru palīdzību! Mēs zinām, kur krītam, un ir matrači drošībai," aizkulises paver aktieris un nosauc izrādi par "klasisku aisbergu", kad skatītāji redz tikai mazu daļu no visa, kas notiek, un no tā, cik profesionāli darbinieki – tehniskie, scenogrāfi, ģērbēji, grimētāji u. c. – strādā teātrī.

Bet kur paliek Pīters Pens? "Stāstu taču zina visi, gluži tāpat kā Romeo un Džuljetu. Un tāpēc ir vēl jo interesantāk, ja zina, kam vajadzētu notikt, bet kas nenotiek, kā vajadzētu," teic N. Kurpnieks.

Izrāde Pīters Pens saiet sviestā iestudēta daudzās pasaules valstīs. Šis būs uzveduma Peter Pan Goes Wrong precīzs pārlikums no Londonas Vestendas. Izrādes iestudēšanu pārrauga The Mischief Theatre pārstāvis režisors Freds Grejs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja