Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kim? kopā ar Baltijas kolēģiem aicina piedalīties jaunā projektā

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs, Tallinas Mākslas nams un Viļņas Laikmetīgās mākslas centrs izsludina konkursu, lai veiktu radošo personu atlasi gaidāmajam notikumu arhipelāgam ar pagaidu nosaukumu History of Joy, Part 4, informēja Kim? pārstāvji.

Kuratoru komandas – Kaspara Groševa, Virgīnijas Januškevičiūtes un Sīma Preimana – veidotās notikumu sērijas mērķis ir apvienot kopienas un nodrošināt alternatīvu platformu radošo pārstāvju aktivizēšanai izolācijas un nenoteiktības laikā. Vizuālās mākslas pārstāvji, mūziķi, performances mākslinieki un rakstnieki no Baltijas, reģionā bāzēti vai kā citādāk saistīti ar Baltijas valstīm, tiek aicināti ierosināt idejas dažādos formātos – gan fiziskā, gan virtuālā. Izvēlētie ierosinājumi tiks apkopoti vienotā tīmekļa platformā. Tā ir iespēja publicēt tekstu vai vizuālu eseju, pirmatskaņot filmu vai skaņu celiņu, organizēt tiešsaistes straumēšanas sesiju vai kā savādāk dalīties ar savu darbu tiešsaistē vai klātienē.

Kaspara Groševa vārdiem, šī projekta mērķis ir atklāt kaleidoskopisku sapņainību paralēlās domu plūsmās, izteiksmi un izpratni, aicinot dažādus kultūras aģentus dalīties savās radošajās izpausmēs un žestos jebkurā formā - gan fiziskā, gan interneta vidē. Jaunizveidotā platforma ir iecerēta kā secīga telpa priekpilnu pētījumu, pēdu nospiedumu, apakšstraumju un murdēšanas apmaiņai. Rezonējot ar efemēru, bieži neizpētītu intīmu aktu, kas sniedz prieku sev un citiem, fragmentāro vēsturi, projekts aicina radošos pārstāvjus iesaistīties personisku atklājumu un māksliniecisku meklējumu izplatīšanā.

Izstādes nosaukums atsaucas uz daudzajiem pagrieziena punktiem izstāžu veidošanas vēsturē, uzsverot šī laika nozīmīgumu un dažādos veidus, kā mēs varam līdzdarboties. Kuratoriālās komandas mērķis ir uzsvērt, ka fiziska publiska izstāde ne vienmēr un ne visiem ir bijis galvenais mākslas pieredzēšanas formāts.

Katra izvēlētā mākslinieka projekta īstenošanu atbalstīs viena no trim partnerinstitūcijām. Papildu atlīdzības un producēšanas budžetam šis atbalsts var ietvert arī telpu un tehnisko nodrošinājumu.

Pieteikumi jāiesniedz angļu valodā un jāatsūta vienotā, e-pastā, Word vai pdf dokumentā uz [email protected] (temats: History of Joy) un tajā jāietver projekta pieteikums (vizuālas skices, budžeta tāme, atrašanās vietas idejas (ja attiecas) un kontaktinformācija), CV (ne vairāk kā divas lapas) un iepriekšējo projektu kopsavilkums - portfolio (lūgums iekļauties trīs lapās, ieskaitot attēlus un saites).

Projektu iesniegšanas termiņš ir 15. marts. Pieteikumus izvērtēs projekta kuratori, kas pieņems lēmumu, pamatojoties uz pieteikuma piemērotību projekta konceptuālajam uzstādījumam un organizatoru iespējām nodrošināt tā īstenošanu.

Ar izvēlēto projektu autoriem plānots sazināties aprīlī. Tiešsaistes prezentāciju sērijas ir plānots atklāt šī gada maijā. 

Projektu atbalsta Baltijas Kultūras fonds.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja