Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atklātā konkursā meklē Latvijas Mākslas akadēmijas rektoru

Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) izsludinājusi atklātu konkursu uz rektora amatu, lecina paziņojums oficiālajā izdevumā Latvijas Vēstnesis.

Amatpersonas amats ir uz noteiktu laiku - pieciem gadiem - no 13.septembra.

LMA prasa, ka rektora amata kandidātam jābūt zinātnes vai profesionālo doktora grādam mākslās vai ievēlētam par profesoru mākslas jomā jebkurā Latvijas vai ārvalstu augstākās izglītības institūcijā. Doktora grāds konkursā tiks uzskatīts par priekšrocību.

Tāpat no kandidātiem tiek prasīta vērā ņemama pieredze vai sasniegumi zinātnē, augstākajā izglītībā vai mākslās. Pieredze un sasniegumi vizuālajā mākslā, arhitektūrā un mūzikā vai radošajās industrijās tiks uzskatīta par priekšrocību.

Augstskola arī sagaida, ka rektora amata kandidāts ir ieguvis vadības pieredzi organizācijā, kuras pamatdarbība ir augstākā izglītība, kultūra, zinātne vai valsts vai pašvaldību institūcija vai tās dibināta kapitālsabiedrība, kuras kompetence ir saistīta ar augstākās izglītības, mākslas, mākslas izglītības vai zinātnes jomu.

Rektora amata kandidātam jāpārzina valsts valoda un vismaz divas svešvalodas, no kurām viena ir angļu valoda. Tāpat nākamajam LMA vadītājam jābūt nevainojamai reputācijai, izpratnei par izglītības sistēmu kopumā un kultūrizglītības sistēmu Latvijā.

Rektora amata kandidātam jābūt redzējumam par LMA mērķiem, akadēmijas vietu un attīstības virzību Latvijas un Eiropas kontekstā, cilvēkresursu, finanšu resursu un infrastruktūras efektīvu pārvaldību. Kandidātam jāspēj to prezentēt, argumentējot un balstot spēkā esošajā normatīvajā regulējumā un akadēmijas pieejamajos resursos.

Amata kandidātam jābūt arī motivētam darbam akadēmijā, jāizprot LMA pamatuzdevumi un rektora lomu to veikšanā. Rektora amata kandidāts nevar būt LMA padomes loceklis.

Rektoram noteiktā mēnešalga ir gandrīz 5087 eiro.

Amatam iespējams pieteikties līdz 22. jūnija plkst. 12.

Pašlaik augstskolas rektors ir Kristaps Zariņš. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka toreizējais prorektors jaunrades un administratīvajā darbā Zariņš amatā ievēlēts 2017. gada jūnija beigās.

Toreiz interesi par LMA rektora amatu bija izrādījuši kopumā trīs akadēmijas darbinieki. Cīņā par akadēmijas rektora amatu iesaistījās arī LMA prorektors studiju un zinātniskajā darbā Andris Teikmanis un LMA Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas vadītājs Aigars Bikše.

Pirms tam augstskolas rektors bija Aleksejs Naumovs, kurš šo amatu ieņēma kopš 2007. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja