Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā tiešsaistes kursus dzimtas pētniecībai

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs piedāvā jaunu, izzinošu tiešsaistes programmu - Dzimtas pētniecība – ar ko sākt?, informēja muzeja pārstāvji.

Programma piedāvās katram dalībniekam attīstīt praktiskās iemaņas dzimtas vēstures pētīšanā un dzimtas koka veidošanā, izmantojot Cēsu Vēstures un mākslas muzeja krājumā esošos avotus un interneta resursus. Apmācības laikā būs iespējams uzsākt vai turpināt savas dzimtas pētniecību. 

Programmas izstrādātāja Agnese Lūse ir studējusi vācu filoloģiju Latvijas Universitātē un kultūras menedžmentu Latvijas Kultūras akadēmijā. Daudzus gadus strādājusi dažādos kultūras projektos, organizējot festivālus un izstādes. 2006. gadā, meklējot informāciju dokumentālās filmas vajadzībām, viņa pirmoreiz nonākusi Latvijas Valsts vēstures arhīvā un atklājusi, cik aizraujoši ir izzināt Latvijas vēsturi caur cilvēku likteņiem. Kopš tā laika Agnese Lūse ir  pētījusi personu un dzimtu dzīvesceļus un turpinājusi izglītoties par Latvijas vēsturi. Kursu vadītāja savas zināšanas ir papildinājusi arī Latvijas Arhīvistu biedrības organizētajos paleogrāfijas (seno rokrakstu lasīšanas) kursos.

​Agnese Lūse kopā ar Annu Žīguri un Pēteri Bolšaiti ir līdzdarbojusies grāmatas Latvijas klusie varoņi tapšanā, kura stāsta par cilvēku glābējiem Latvijā Otrā pasaules kara un pēckara laikā.

Mācību process tiks organizēts tiešsaistes platformā Zoom un sastāvēs no 10 tiešsaistes nodarbībām. Dalības maksa - 63 eiro.  Pieteikšanās kursiem līdz 16. martam, rakstot uz e-pastu [email protected], tālrunis 22014848.

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja