Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dailes teātri norisināsies pēckara modernismam veltīta arhitektūras izstāde un lekciju cikls

Dailes teātra 2. stāva foajē no 2. oktobra līdz 15. novembrim norisināsies pēckara modernisma tēmai veltīta arhitektūras izstāde Modernisms Latvijā. Maketu sērija, informēja pasākuma rīkotāji arhitektūras birojs OUTOFBOX.

"Padomju laika arhitektūru, kuru vairums saista ar neizteiksmīgu, standartizētu, zemas kvalitātes būvniecību, nevar vērtēt tikai pēc tā perioda masu ražošanas viduvējībām. Tāpat kā senāku laiku arhitektūras vēsturē mēs izceļam tā brīža spilgtākos objektus, tā arī pēckara modernisms ir jāvērtē pēc tā perioda labākajiem sniegumiem, " izstādes pieteikumā pauž tās veidotāji.

Izstāde Modernisms Latvijā. Maketu sērija caur desmit mēroga modeļu prizmu stāsta vairākas desmitgades garu vēstures posmu, parādot tā laika revolucionārākos, spilgtākos arhitektūras meklējumus. Maketos atspoguļotas gan pirmās no Skandināvijas nākušās modernisma vēsmas, parādīts būvtehnoloģiju uzvaras gājiens, gan apdraudētais un jau zudušais arhitektūras mantojums, kā arī modernisma lēnais noriets un pāreja postmodernisma zīmē.

Izstādes autori cenšas uzrunāt pēc iespējas plašāku auditoriju, lai vērstu uzmanību apdraudētam un vēl īsti nenovērtētam arhitektūras posmam. Tieši tāpēc izstāde izvietota spilgta modernisma pieminekļa – Martas Staņas veidotā Dailes teātra – telpās.

Arhitektūras nedēļas laikā izstādi pavadīs arhitektūras atvērto durvju dienas pasākums, kad 3. oktobrī no 13.00 līdz 17.00 Dailes teātra telpās ar modernisma tēmai veltītām lekcijām uzstāsies arhitekti un pētnieki Ieva Zībārte, Karīna Horsta, Marta Kotello, Linda Krūmiņa, Miķelis Putrāms, Artis Zvirgzdiņš, Gustavs Grasis, Uldis Lukševics un Pēteris Bajārs.

Pēc lekciju cikla, plkst. 16.00, Dailes teātra skvērā – ekskursija kopā ar biroja MADE arhitekti pārstāvjiem.

Katru pirmdienu no 12.00 līdz 18.00 izstāde Modernisms Latvijā. Maketu sērija būs atvērta ikvienam arhitektūras interesentam.

Izstādes un atvērto durvju pasākumi pieejami bez maksas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja