Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecību sāks 15. maijā

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku biļešu tirdzniecība pakāpeniski sāksies no 15. maija, savukārt biļetes iepriekšējā rezervācijā, tostarp kasēs, varēs izpirkt no 22. maija, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centrā (LNKC).

Sākotnēji biļešu tirdzniecība paredzēta tikai tiešsaistē. No 22. maija biļetes būs iespēja iegādāties arī kasēs.

Svētku izpilddirektore Daina Markova skaidro, ka uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem publiskajā tirdzniecībā nonāks aptuveni 130 000 biļešu.

LNKC norāda, ka biļešu cenas uz Dziesmu un deju svētku pasākumiem būs amplitūdā no pieciem līdz 100 eiro. Tostarp garīgās mūzikas koncerta biļešu cenas būs no 15 līdz 35 eiro, tautas lietišķās mākslas izstādes - pieci eiro.

Gājiena laikā sēdvietas skatītāju tribīnēs maksās 25 eiro, savukārt ieeja svētku atklāšanas koncertā - 40 eiro. Deju lielkoncerta Balts biļetes maksās no 20 līdz 70 eiro, diriģentu kora koncerta Diriģents - no 15 līdz 30 eiro, kokļu mūzikas nakts koncertu Gaismas dārzs un Nakts dziesma biļetes maksās no 12 līdz 20 eiro.

LNKC uzskaita, ka mazākumtautību kolektīvu koncerta Saules dziesmu audeklā biļetes maksās no 12 līdz 25 eiro, vokāli simfoniskās mūzikas koncerta Šūpulis - no 20 līdz 90 eiro.

Vienlaikus vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncerta Skaņu portreti un vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncerta Dievs. Daba. Cilvēks biļetes maksās no 15 līdz 25 eiro, latviešu tautastērpu skates Mēnesnīcā - no 15 līdz 25 eiro, pūtēju orķestru koncerta Laiks iet pāri un zaļumballes biļetes - desmit eiro, koru lielkoncerta Tīrums. Dziesmas ceļš ģenerālmēģinājuma - no 15 līdz 40 eiro, savukārt koru lielkoncerta Tīrums. Dziesmas ceļš - no 15 līdz 70 eiro.

Kokļu mūzikas lielkoncerta Laika upe biļetes maksās no 15 līdz 25 eiro, pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncerta Partitūra svētkiem - no desmit līdz 20 eiro, tautas mūzikas koncerta Trejdeviņi spēlmanīši - no 15 līdz 30 eiro, deju lieluzveduma Mūžīgais dzinējs - no 20 līdz 100 eiro, bērnu un jauniešu vokālo ansambļu koncerta Es vēlos sev ko pastāstīt - no septiņiem līdz 12 eiro, noslēguma koncerta Kopā Augšup ģenerālmēģinājuma biļetes maksās no 15 līdz 45 eiro, noslēguma koncerta Kopā Augšup - no 20 līdz 100 eiro, savukārt sadziedāšanās nakts biļetes maksās desmit eiro.

LNK norāda, ka biļešu tirdzniecībā 10% atlaide tiks piemērota Latvijas Goda ģimenes apliecības īpašniekiem, personām ar I, II vai III invaliditātes grupu, uzrādot atbilstošu apliecību un politiski represētajām personām, uzrādot atbilstošu apliecību.

Plānotā biļešu tirdzniecības gaita paredz, ka no 15.maija biļetes internetā būs iespējams iegādāties uz 15 notikumiem, tostarp garīgās mūzikas koncertu, diriģentu kora koncertu Diriģents, vietas tribīnē svētku gājiena laikā, svētku atklāšanas koncertu, vokālo ansambļu mūsdienu mūzikas koncertu Skaņu portreti, vokālo ansambļu garīgās mūzikas koncertu Dievs. Daba. Cilvēks, bērnu un jauniešu vokālo ansambļu koncertu Es vēlos sev ko pastāstīt, pūtēju orķestru lielkoncertu Laiks iet pāri un pūtēju orķestru latviešu mūzikas koncertu Partitūra svētkiem, kokļu mūzikas lielkoncertu Laika upe un nakts koncertiem - Gaismas dārzs un Nakts dziesma, mazākumtautību kolektīvu koncertu Saules dziesmas audeklā, vokāli simfoniskās mūzikas koncertu Šūpulis, tautas tērpu skati Mēnesnīcā un tautas mūzikas koncertu Trejdeviņi spēlmanīši.

No 17. maija pircējiem interneta tirdzniecībā būs pieejamas biļetes uz deju koncertiem: lielkoncertu Balts Arēnā Rīga un lieluzvedumu Mūžīgais dzinējs Daugavas stadionā.

No 19. maija tirdzniecībā internetā būs pieejamas biļetes uz koru lielkoncertu Tīrums un tā ģenerālmēģinājumu, noslēguma koncertu Kopā Augšup un tā ģenerālmēģinājumu, kā arī Sadziedāšanas nakti.

No 22. maija biļetes būs iespēja iegādāties arī kasēs, kā arī būs iespēja iespēja izpirkt biļetes iepriekšējā rezervācijā. No 12. jūnija varēs izpirkt iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas.

LNKC arī norāda, ka Dziesmu un deju svētku dalībniekiem būs iespēja bez maksas apmeklēt atklāšanas koncertu, tautas lietišķās mākslas izstādi Mēnesnīcā, pūtēju orķestru lielkoncertu Laiks iet pāri un zaļumballi, koru lielkoncertu Tīrums. Dziesmas ceļš un tā ģenerālmēģinājumu (stāvvietās), noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu (stāvvietās) un noslēguma koncertu Kopā Augšup (stāvvietās), kā arī Sadziedāšanās nakti.

Tāpat LNKC norāda, ka šajos Dziesmu un deju svētkos teju 41 000 dalībnieku bija iespēja iepriekšējā rezervācijā izpirkšanai pieteikties vienai biļetei uz savas nozares svētku koncertu, pieteicās teju 33 000 dalībnieku. Šīs biļetes dalībniekiem būs iespēja izpirkt no 22. maija līdz 4. jūnijam.

LNKC uzsver, ka vienā pirkuma reizē uz vienu pasākumu varēs iegādāties ne vairāk kā četras biļetes. Visas iepriekšējā rezervācijā pieteiktās biļetes, kas netiks izpirktas, 12.jūnijā nonāks publiskajā tirdzniecībā.

 

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks Rīgā no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē LNKC.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja