Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iznācis jauns mākslai un kultūrai veltīts žurnāls Jezga

Pagājušajā nedēļā Rīgā tika prezentēts jauns Latvijas mākslai un kultūrai veltīts žurnāls Jezga, kura 144 lapaspusēs sastopama intervija ar aktrisi Elīnu Vasku, mākslinieka Indriķa Ģelža darbi un citu autoru publikācijas, informēja žurnāla pārstāve Alise Pabērza.

A. Pabērza pastāstīja, ka žurnāls Jezga ir neatkarīgi izdots žurnāls ar saturu angļu valodā un diviem dažādiem vākiem, kurā lasītāji var iepazīties ar jauno radošo latviešu mākslinieku, fotogrāfu, rakstnieku un publicistu darbiem.

Jaunā žurnāla lapaspusēs var lasīt intervijas ar aktrisi Elīnu Vasku, gleznotāju Alvīni Bautru un modes mākslinieci Sandu Feldbergu, iepazīties ar kuratores Danas Kopeles aprakstu par mākslinieka Indriķa Ģelža izstādi Vēja skelets/Skeleton of the Wind un aplūkot tās darbus fotogrāfiju formātā. Savās pārdomās par dažādām tēmām žurnālā dalās aktieris Klāvs Mellis, ilustratore Sindija Mačtama un publiciste Alise Pabērza. Jezga ir izlasāms fragments no Jāņa Joņeva romāna Jelgava 94 angliskā tulkojuma Doom 94

A. Pabērza norādīja, ka žurnāls fokusējas uz pamanāmas un kvalitatīvas vizuālās mākslas publicēšanu – lielākā daļa no 144 lappusēm ir aizpildītas ar lielformāta fotogrāfijām, kuru autori ir jaunie latviešu fotogrāfi Pēteris Vīksna, Kristīne Madjare, Annemarija Gulbe un citi.

Žurnālu veido Londonā dzīvojošie fotogrāfe Anna Rosova un grafiskais dizainers Vils Meighans (Will Meighan). Anna ir latviete, kura uzskata, ka Latvijā radošās pašizpausmes potenciāls reizēm ir vēl lielāks nekā Londonā: “Žurnālu Jezga sākām veidot, jo redzējām, ka mums apkārt ir daudz talantīgu draugu un paziņu, kuri savu radošo enerģiju iegulda Latvijas mākslas vides un identitātes veidošanā. Mums radās vēlme šiem cilvēkiem dot platformu, kurā izpausties, lai par to varētu uzzināt arī cilvēki ārpus Latvijas.”

Ir plānots, ka žurnāls iznāks divas reizes gadā un turpinās iepazīstināt ar Latvijas identitāti caur jaunajiem mākslinieku, fotogrāfu, mūziķu un citu radošu personību prizmu.

Žurnālu Latvijā var iegādāties galerijā Istaba un mākslas kafejnīcā un Latvijas dizaina veikalā Kolekcionārs, kā arī mājaslapā www.jezgamag.com, tā cena ir 9 EUR. 

Žurnāla prezentācijas pasākums Londonā notiks 5. jūlijā bārā Dream Bags Jaguar Shoes.

Top komentāri

Latviete
L
Kāds prieks! Kolosāli ka jauno latviešu mākslinieku darbi tiek novērtēti, atzīti un popularizēti ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē, jo vairāk tādā starptautiskā metropolē kā Londonā! Latvijai tiešām ir kolosāls radošais potenciāls, kuru mēs paši ne vienmēr mākam novērtēt. Brīnišķīgi ka kāds to redz, novērtē un popularizē!
hmm
h
"Jezga"... Varbūt nosaukt žurnālu - "Drazas"? DDD Kas to sponsorē? Atkal soross, kas II Pasuales kara piedalījās genocīdā pret savu tautu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja