Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Izsludina konkursu uz Nacionālā teātra valdes locekļa amatu

Kultūras ministrija ir izsludinājusi konkursu uz Latvijas Nacionālā teātra valdes locekļa amatu, kurā var pieteikties līdz 19.februārim, aģentūru LETA informēja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Nacionālā teātra valdes locekļa pretendentiem izvirzītās prasības ir nevainojama reputācija, augstākā izglītība sociālajās vai humanitārajās zinātnēs un vismaz divu gadu darba pieredze vadošā amatā, kas pēdējo septiņu gadu laikā iegūta valsts vai pašvaldības iestādē, kapitālsabiedrībā, biedrībā vai nodibinājumā.

Tāpat no amata kandidātiem tiek gaidītas teicamas latviešu valodas un labas vismaz divu citu svešvalodu, tai skaitā angļu valodas zināšanas. Par obligātām konkursā tiek norādītas zināšanas un izpratne par kultūras nozari, īpaši teātra nozari, kā arī valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību, labas sadarbības un komunikācijas prasmes, stratēģiskās plānošanas prasmes un orientācija uz rezultātu sasniegšanu.

Amata pretendentiem jāiesniedz Nacionālā teātra iepriekšējās trīs gadu darbības izvērtējums, kā arī turpmākās darbības attīstības piedāvājums pieciem gadiem, kurā norādīti tā īstenošanas veidi un līdzekļi. Citu pieteikumā ietveramo dokumentu apraksts pieejams KM mājas lapas sadaļā Vakances.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem, Nacionālā teātra valdes locekļa amata mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 3116 eiro.

Pieteikumus šim amatam izvērtēs speciāli izveidota nominācijas komisija, kuras priekšsēdētāja pienākumus pildīs KM valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone, komisijas locekļu pienākumus - VSIA Latvijas Nacionālā opera un balets valdes loceklis Zigmars Liepiņš. Tāpat komisijā darbojas Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne, KM Nozaru politikas nodaļas vadītāja Iluta Treija, kā arī neatkarīga eksperte - biedrības Latvijas Jaunā teātra institūts valdes locekle Zane Kreicberga.

Kā ziņots, līdzšinējais Latvijas Nacionālā teātra valdes loceklis Ojārs Rubenis, noslēdzot savu otro amata termiņu, no 15.decembra pilda teātra izpilddirektora amata pienākumus, aģentūru LETA informēja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) pauda, ka teātris Rubeņa vadībā pēdējo gadu laikā piedzīvojis strauju izaugsmi, radījis daudzas Latvijas kultūrtelpā paliekošas vērtības un rūpējies par teātra vērtību saglabāšanu. "Īpaši vēlos izcelt sabiedriski nozīmīgo devumu, veidojot daudzveidīgās norises Raiņa un Aspazijas, kā arī Raimonda Paula jubilejas gados, tāpat arī īstenotos un vēl plānotos Latvijas valsts simtgades notikumus," akcentēja ministre.

Rubenis Nacionālo teātri vadīja no 2006.gada pavasara.

Top komentāri

lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Proti, ja es sadullojos un piesakos uz NT "valdes locekļa amatu" [starp citu, CIK pavisam locekļu ir tai NT valdē? Tikai viens? - Ja tikai viens loceklis, tad, vai to vispār var saukt par valdi? Nu, bet tas tā.] Jā. Ja es sadullojos un piesakos uz NT direktora posteni, tad tā kā gribētos zināt, kas ir tie, kuri MANI VĒRTĒS. Ne?
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
"Tāpat komisijā darbojas Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas vadītāja Dzintra Gasūne..." - - - - - - - - - PĀRRESORU KOORDINĀCIJAS CENTRA KAPITĀLSABIEDRĪBU PĀRVALDĪBAS NODAĻA???? Kas tā tāda? Un, ar ko tieši tā nodarbojas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja