Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izsludināts Valsts kultūrkapitāla fonda konkurss kultūrizglītības programmas Latvijas skolas soma satura papildināšanai

Kultūras nozares profesionāļi aicināti pieteikt projektus Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas Programmas Latvijas skolas soma satura radīšana konkursam.

Kā ierasts, šajā konkursā sagaida projektu pieteikumus tādu kultūras norišu izveidei, kuru vēstījums ir aktuāls un atbilstošs bērnu un jauniešu auditorijai, kā arī ilgstoši un regulāri pieejamas atbilstošajam vecumposmam. Jāpievērš uzmanība, ka šā gada mērķprogrammas konkurss notiek gada sākumā un pieteikumu pieņemšana notiek līdz 2024. gada 2. februārim.

Konkursa mērķis ir sekmēt tādu klātienē notiekošu profesionālās mākslas un kultūras norišu, t.sk. mobilo, radīšanu, kas kultūrizglītības programmas Latvijas skolas soma ietvaros dod iespēju regulāri iepazīt daudzveidīgas Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes. Konkursā tiek finansēti projekti, kuru rezultātā tapušās mākslinieciski augstvērtīgās kultūras un mākslas norises ir pieejamas regulāri visa mācību gada laikā, ietver mākslinieciskiem izteiksmes līdzekļiem izteiktu saturisko vēstījumu, sekmē izziņas procesu, rosina diskusiju, emocionālo līdzpārdzīvojumu, ir veidotas, ņemot vērā nepieciešamību pielāgoties norises vietai (skolas zālei, klasei utt.),satura un formas ziņā (t.sk. norises ilgums) atbilst noteiktam skolēnu vecumposmam, un inovatīvā veidā palīdz apgūt mācību un audzināšanas darba saturu.

Programmas Latvijas skolas soma vadītāja Aija Tūna: "Šajā mērķprogrammas konkursā īpaši gaidām pieteikumus, kuru rezultātā radītās kultūras norises saturiski un/vai formas ziņā iepazīstinās ar dizaina, arhitektūras, dejas, cirka un mūzikas nozarēm Latvijā. Lai arī kopējais programmas Latvijas skolas soma kultūras norišu klāsts jau šobrīd ir plašs un daudzveidīgs, dažas no desmit kultūras nozarēm skolēniem ir grūtāk iepazīt, jo piedāvājums ir neliels. Aicinām kultūras nozaru profesionāļus atklāt skolēniem bagātīgo un daudzveidīgo dejas un mūzikas pasauli, apzināties cirka un arhitektūras sarežģītību un burvību, un atcerēties, ka lieliska sastapšanās ar jauno pieredzi var notikt tieši mazo formu izrādēs un koncertos, kuratora vadītās izstādēs personalizētās muzejpedagoģiskajās nodarbībās."

Konkursa finansējuma apjoms ir 80 000 eiro. Pieteikumi tiek pieņemti no 2024. gada 2. janvāra līdz 2024. gada 2. februārim plkst. 23.59.

Mērķprogrammas Programmas Latvijas skolas soma satura radīšana konkursa nolikums un informācija par projektu iesniegšanas kārtību atrodama VKKF mājaslapā vkkf.lv.

Projekta pieteikums jāiesniedz projektu pieteikumu sistēmā https://kkf.kulturaskarte.lv.

Kopš 2018. gada rudens kultūrizglītības programma Latvijas skolas soma skolēniem nodrošina valsts apmaksātu iespēju regulāri iepazīt Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes mūzikā, teātrī, dejā, cirkā, vizuālajā mākslā, kino, arhitektūrā, dizainā, kultūras mantojumā, literatūrā un grāmatniecībā, saistot tās ar mācību saturu. Programmas Latvijas skolas soma ietvaros katru mācību semestri vairāk nekā 230 000 skolēnu pieredz vismaz vienu no 10 000 kultūras norisēm. Programmu Latvijas skolas soma administrē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja