Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kalnciema kvartālā atklās Gunāra Janaiša izstādi Tev. Un tiem, kas tevi...

Kalnciema kvartāla galerijā 7. novembrī plkst. 18 tiks atklāta fotogrāfa Gunāra Janaiša foto izstāde Tev. Un tiem, kas tevi..., kas veltīta dzejniekam Imantam Ziedonim.

"Imants Ziedonis ir Dieva mākslas darbs. Imants Ziedonis ir brīnums, kas uzdāvināts Latvijai. Ar katru nākamo dienu un gadu mēs to sapratīsim aizvien labāk un labāk. Mūzika sāk īpaši skanēt pēc komponista nāves un dzejnieka dzeja uzdzirkstī ar vēl lielāku spēku tad, kas aiz viņa aizvērušās Mūžības durvis," dienā, kad Latvija atvadījās no Imanta Ziedoņa, teica mācītājs Juris Rubenis.

Fotogrāfam, Gunāram Janaitim, vairāk nekā 40 gadus esot Imanta Ziedoņa tuvumā un viņu fotografējot, doma par attēlu kopumu – izstādi, jau bija radusies labi sen. Tomēr, lai kādā periodā padarītajam pieliktu punktu, nepieciešams iegansts. Tāds radās dzejnieka 75. jubileju sagaidot, kad Arnis Šablovskis – šīs izstādes krusttēvs, sadarbībā ar Tukuma pašvaldību, vēlējās šo attēlu kopumu parādīt vietā, kur pagājuši Imanta skolas gadi.

Izstāde Tev. Un tiem, kas tevi... laika gaitā ir rediģēta un papildināta līdz dzejnieka aiziešanai mūžībā. Pēc izstādes kolāžas lapām veidots arī albums ar tādu pašu nosaukumu. Montāžās iekļauti ap 200 attēli. Arī no ģimenes arhīva. Izstādē redzama tikai neliela daļa no fotogrāfa Gunāra Janaiša, kuram ar dzejnieku ir bijušas ilgstošas, draudzīgas attiecības, fotoarhīva.

Izstāde būs apskatāma līdz 26. novembrim, katru nedēļu no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 12 līdz 22, Kalnciema kvartāla galerijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja