Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kaņepes Kultūras centra pūļa finansēšanas kampaņā ēkas renovācijai izdevies savākt aptuveni 35 000

Kaņepes Kultūras centra (KKC) pūļa finansēšanas kampaņā ēkas renovācijai no nepieciešamajiem 150 000 eiro izdevies savākt aptuveni 35 000, informēja KKC vadītājs Kaspars Kondratjuks.

Runājot par to, kas notiks tad, ja līdz 28. maija plkst.23.59, kad noslēgsies pūļa finansēšanas kampaņa, nepieciešamie finanšu līdzekļi netiks savākti, Kondratjuks skaidroja, ja summa netiks sasniegta un KKC neatradīs citas iespējas, kā finansēt ēkas renovāciju, ziedotājiem nauda tiks atdota atpakaļ.

KKC vadītājs norādīja, ka, negaidot kampaņas beigas, KKC aktīvi meklē veidus finansējuma piesaistei, vai tas ir investīciju vai aizdevuma veidā. Kondratjuks uzvēra, ka tiek mēģināts ar pūļa finansēšanas kampaņu uzrunāt pēc iespējas plašāku auditoriju, ieskaitot esošos sadarbības partnerus un arī piegādātājus.

"Tiem, kuriem šajos sarežģītajos laikos, ir rocība, viņi ir atsaucīgi un skatās, kā mums palīdzēt un sadarboties. Atsevišķi materiālu ražotāji ir nākuši mums pretim, piedāvājot lielas atlaides materiālu iegādei, kas samazinātu nepieciešamo mērķa summu. Ir arī tādi, kas ziedo materiālus. Mēs skatāmies, kā šo nepieciešamo summu varētu samazināt," pauda Kondratjuks.

KKC var ziedot divos veidos - ar vienreizēju ziedojumu vai sevis izvēlētu ikmēneša summu automātiski ziedojot sešus mēnešus. Ziedot var KKC tīmekļvietnē kanepes.lv.

Jau rakstīts, ka aprīļa beigās KKC uzsāka pūļa finansēšanas kampaņu, lai vāktu finansējumu ēkas renovācijai, jo, ja remonts netiks īstenots, KKC nāksies izbeigt savu darbību, iepriekš informēja centra pārstāve Anna Luīze Pētersone.

Pēc KKC radošā direktora Dāvja Kaņepes paustā, deviņu gadu laikā ir pierādījies, ka KKC biznesa modelis ir pilnīgi dzīvotspējīgs, turklāt peļņa tiek ieguldīta kultūras pasākumos un sociāli nozīmīgos projektos. Viņš uzsvēra, lai KKC turpinātu savu darbību, ir nepieciešamas investīcijas, kuras saviem spēkiem iegūt nevar.

KKC ēka tiek nomāta no studentu korporācijas Fraternitas Lettica filistru biedrības. Pēc ēkas apsekošanas 2016. gadā dažas, viesiem nepieejamas, daļas tika novērtētas esam sliktā tehniskā stāvoklī. 2017.gadā tika noslēgts jauns nomas līgums, kurā KKC apņēmās trīs gadu laikā veikt ēkas renovāciju. 2018. un 2019. gadā tika izstrādāts būvprojekts, salabota viena fasādes daļa, kā arī dārzā tika ieklāts bruģis. Renovācijas projektēšanā un iepriekšējos darbos ir ieguldīti jau 100 000 eiro.

Pētersone vērsa uzmanību, ka ēkas remonts bija jāveic līdz 2020. gada oktobrim. Būvniecības projekts tika apstiprināts 2020. gada martā, trīs dienas pirms ikdienu apstādināja Covid-19 pandēmija. Ēkas īpašnieki KKC jau ir nākuši pretī, pagarinot ēkas renovācijas termiņu.

Remontdarbu ietvaros KKC ekspluatējamā telpa palielināsies par 40%, tiks mainīts un siltināts jumta segums, atjaunota ēkas fasāde, veikts koka konstrukciju remonts un atjaunoti vai mainīti visi ēkas koka logi. Tāpat tiks izbūvēts vides pieejamības lifts, lai cilvēki ar kustību traucējumiem un bērniem ratiņos varētu apmeklēt kultūras notikumus ēkas otrajā stāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja