Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Paraudāsim, pasmiesimies – un pamēģināsim dzīvot tālāk

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Šovs. Svētdien, 14. augustā, uz Andrejsalas skatuves Wondersala uzstāsies ukraiņu superzvaigzne Loboda. Eiropas un ASV turnejā māksliniece vāc līdzekļus savas dzimtās pilsētas Irpiņas atjaunošanai. "Ar nepacietību gaidu katru no jums. Manā sirdī ir daudz sāpju, taču tā ir atvērta jums un labiem darbiem, kas pašlaik ir svarīgāki nekā jebkad agrāk. Atnāciet uz koncertu, mēs kopā uzdziedāsim un uzdejosim, paraudāsim un pasmiesimies – un pamēģināsim dzīvot tālāk," saka dziedātāja.  

Loboda
Wondersala Andrejsalā 14.VIII plkst. 20 
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35,40–65,40

***

Soprāns Inga Kalna uzstāsies ar Džuzepes Verdi mūzikas programmu. Publicitātes foto 

Opera. Latvijas Nacionālās operas (LNO) jauno sezonu svētdien, 14. augustā, atklās šī gada jubilāre soprāns Inga Kalna ar Džuzepes Verdi mūzikas programmu. Pie pults stāsies diriģents Mārtiņš Ozoliņš. "Vienmēr esmu izvēlējusies tieši to virzienu, uz kuru pusi attīstījusies mana balss," saka Inga Kalna. "Savu trīsdesmito dzimšanas dienu atzīmēju Operā ar Hendeļa mūzikas koncertu, divdesmit gadu uz skatuves – ar bel canto programmu, pēc tam bija Mocarta programma ar orķestri Sinfonietta Rīga. Beidzot ir pienācis laiks Verdi. Komponista daiļrade pati par sevi ir īpaša pasaule ar tai raksturīgo vērienu un dziļumu. Pamatojoties uz priekšteču sasniegumiem, Verdi veido savu estētiku, kas varbūt nav tik dekoratīvi krāšņa un rotājumiem bagāta kā bel canto laikā, toties ārkārtīgi patiesa, tieša, reizēm pat skarba," saka dziedātāja. Koncertā skanēs fragmenti no Verdi operām Laupītāji, Korsārs, Likteņa vara un Otello

Inga Kalna
LNO 14.VIII plkst. 19
Biļetes www.opera.lv EUR 8–45 

***

Festivāls. Ir pienācis ikgadējā alternatīvās kamermūzikas festivāla Sansusī laiks. Tā cienītāji novērtē, ka festivāls veidots kā māksliniecisks piedzīvojums un uzmanība tajā tiek veltīta nevis zvaigznēm, bet programmai kā vienotam mākslas darbam. 

Sansusī
Rezidenču centrā Susēja Aknīstes novadā 12–14.VIII  
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 30–50 

***

Publikai ir pēdējā iespēja noskatīties Elmāra Seņkova iestudēto izrādi Pūt, vējiņi!. Foto – Kristaps Kalns 

Teātris. Latvijas Nacionālais teātris savu 104. sezonu sāks ar režisora Elmāra Seņkova izrādi Pūt, vējiņi!. Viņš tikko ir iecelts Nacionālā teātra mākslinieciskā vadītāja amatā. Augustā publikai ir pēdējā iespēja noskatīties Elmāra Seņkova un mākslinieces Monikas Pormales vērienīgo, emocionāli satricinošo iestudējumu Pūt, vējiņi!, kas 2019. gada Spēlmaņu naktī ieguva Grand Prix un Gada lielās formas izrādes titulu. 

Pūt, vējiņi!
Nacionālajā teātrī 11.–20.VIII
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12–40 

***

Piemiņa. Vai mirušajam var atdot balsi? Vai klusumu var pāršķelt? Mākslinieku Kristas un Reiņa Dzudzilo performance Klusums krīt ir lūgšana par mirušajiem ar mūzikas un valodas klātbūtni. Tā notiks mežā, kurā nacistiskās okupācijas laikā 1941. gada augustā tika nogalināti 200 ebreji. Mūziku radījis Krists Auznieks, to ieskaņojis jauniešu koris Kamēr... Aivja Gretera vadībā. Darbā izmantota Meritas Malojas dzeja Edvīna Raupa atdzejojumā. Nedēļas nogalē performance notiks trīs reizes: skatītāji ir aicināti pieminēt mirušos ebrejus, dodoties ceļā ar autobusu no Cēsu Rožu laukuma uz netālu esošo mežu (ir jāparūpējas par laikapstākļiem un meža videi atbilstošu apģērbu un apaviem).

Klusums krīt
Rožu laukumā Cēsīs 12–14.VIII plkst. 19.30
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 13 

***

Festivāls. Līdz 8. septembrim Rīgā un Liepājā notiks Valsts akadēmiskā kora Latvija rīkotais Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls. Atklāšanas koncertā 13. augustā Rīgas Domā skanēs angļu mūzika kora Latvija, ērģelnieka Aivara Kalēja un diriģenta Džeremija Bekhausa interpretācijā. Programmā: Edvarda Elgara, Herberta Hauelsa, Ralfa Vona-Viljamsa, Viljama Voltona, Džeimsa Makmilana un Džonatana Dava opusi.

Koncerts
Rīgas Domā 13.VIII plkst. 19
Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja