Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

KDi iesaka: Viņš iznīcina visu, kas ir apkārt

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Opera. Šovakar Latvijas Nacionālajā operā notiks Volfganga Amadeja Mocarta Dona Žuana pirmizrāde. To veidojis diriģents Andris Veismanis un argentīniešu režisors Marselo Lombardero. "Mūsu dons Žuans nav pavedinātājs romantiskā nozīmē, viņš nevis savaldzina, bet drīzāk paņem ar spēku. Viņš iznīcina visu, kas ir apkārt, viņš ir plēsējs, moderns vīrietis, skarbs mūsdienu vīrieša arhetips. Citi izrādes tēli pārstāv sabiedrību un tās sociālos slāņus. Esam izmantojuši virtuālo scenogrāfiju, kas ļauj radīt urbānu scenāriju izvirtuļa piedzīvojumiem paša iznīcības meklējumos," stāsta režisors Marselo Lombardero. Pirmizrādes sastāvā dziedās Nevens Crničs (dons Žuans), Rihards Mačanovskis (Leporello), Jūlija Vasiļjeva (donna Anna), Mihails Čuļpajevs (dons Otavio), Inga Šļubovska-Kancēviča (donna Elvīra), Katrīna Paula Felsberga (Cerlīna), Juris Ādamsons (Mazeto) un Pavlo Balakins (komandors).

Dons Žuans

LNO 19., 21., 24., 29.V, 15., 21.VI plkst. 19 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–45

***

Klasika. Sestdien, 21. maijā, Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā noslēgs savu 16. koncertsezonu. Programmā mūsdienu opusi veidos dialogu ar baroka un galantā laikmeta šedevriem: skanēs Johana Sebastiāna Baha un Karla Fīlipa Emanuela Baha mūzika, itāļu avangarda un elektroniskās mūzikas pioniera Lučāno Berio darbs Requies un mūsdienu amerikāņu komponista Džona Adamsa Vijoļkoncerts, kurā solo spēlēs britu vijolnieks Aleksandrs Sitkoveckis. 

Sinfonietta Rīga

LU Lielajā aulā 21.V plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15–25 

***

Māksla. 23. maijā sāksies festivāls Rīgas fotomēnesis, kura tēma būs Dekadence. Tas piedāvās mākslas un mūzikas programmu neatkarīgajās galerijās (ieeja bez maksas). Programma būs brutāla, izaicinoša, sarkastiska un iedvesmojoša.

Rīgas fotomēnesis

Rīgā 23.V–22.VI

rigasfotomenesis.lv

***

Koncerts. Pēc pandēmijas izraisītās divu gadu pauzes koncertdzīve atgriežas ierastajā ritmā. Piektdien, 20. maijā, Arēnā Rīga uzstāsies viena no mūsdienu populārākajām poproka grupām OneRepublic. Diez vai šis kolektīvs, kas darbojas jau 20 gadu, ir spējīgs mainīt mūzikas vēsturi, taču hitu tam ir pietiekami daudz, lai pulcētu pilnu arēnu, un fani dziedās līdzi dziesmām Apologize, Stop and Stare, Counting Stars un citām.

OneRepublic

Arēnā Rīga 20.V plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 50,20–70,20

***

Pirmizrāde. Režisore Laura Groza Dailes teātrī iestudējusi koncertizrādi Keruaka ceļš, kuras pamatā ir bītņiku paaudzes Bībele – Džeka Keruaka romāns Ceļā. Šogad tiek svinēta Keruaka simtgade. Koncertizrādē skanēs Četa Beikera, Ellas Ficdžeraldas, grupas The Doors, Petijas Smitas, Džimija Hendriksa un Boba Dilana dziesmas. Iestudējumā piedalīsies dziedātāja Aija Vītoliņa, aktieri Klāvs Kristaps Košins un Niklāvs Kurpnieks, mūziķi Rūdolfs Dankfelds, Miķelis Putniņš, Romāns Vendiņš, Toms Poišs un Dāvis Jurka. "Džeza noskaņām pārklājoties ar 60. un agrīno 70. gadu mūzikas šedevriem, vasaras vakari piederēs Keruaka vārdam un viņa personības iedvesmotiem mūzikas stāstiem," saka Laura Groza.

Keruaka ceļš

Dailes dārzā 24., 25.V, 1., 3., 8.VI plkst. 21 

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 20–30 

***

Grupa Eagles of Death Metal pirmo reizi uzstāsies Latvijā. Publicitātes foto 

Koncerts. Svētdien, 22. maijā, turnejā The 24th Anniversary Tour klubā Palladium Rīga uzstāsies amerikāņu rokgrupa Eagles of Death Metal. Par spīti nosaukumam, Eagles of Death Metal nav smagā metāla apvienība. Tās skanējumā savienojas garāžroks, alternatīvais roks, elementi no blūzroka, pankroka un glemroka. Grupas bundzinieks un dibinātājs Džošs Homme ir arī viens no rokgrupas Queens of the Stone Age līderiem. 

Eagles of Death Metal

Klubā Palladium Rīga 22.V plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja