Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kultūras darbinieki, kuriem darba pienākumu veikšanā jādodas uz ārvalstīm, var pieteikties prioritāri vakcinējamo grupā

Kultūras darbinieki, kuriem darba pienākumu veikšanā jādodas uz ārvalstīm, no šodienas Kultūras ministrijā (KM) var iesniegt pieteikumus, kas apliecinātu to atbilstību iekļaušanai piektajā prioritāri vakcinējamo grupā, informēja KM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Pēc viņas paustā, pieteikumus var iesniegt kultūras jomā strādājošas publiskā un privātā sektora juridiskas un fiziskas personas, kuras veic valsts deleģētus un, vai finansētus uzdevumus, kuros ietverti ar starptautisko sadarbību saistīti uzdevumi, un, vai nodrošina Latvijas dalību pasākumos un procesos ārvalstīs profesionālās mākslas, radošo industriju un kultūras mantojuma nozarēs uz noslēgtu līgumu un valsts piešķirta finansējuma pamata.

Pieteikumus var iesniegt juridiskas un fiziskas personas, kas nodrošina Latvijas pārstāvniecību starptautiskās biennālēs, grāmatu tirgos un starptautiskos pasākumos, vai arī tās nodrošina nozares profesionāļu dalību ar starptautisko sadarbību un radošās darbības atbalstu saistītos projektos un platformās.

Pēc KM pārstāves paustā, pieteikumus var iesniegt kultūras jomā strādājošas fiziskas personas un kultūras jomā strādājošas publiskā un privātā sektora juridiskās personas, kurām ir noslēgti spēkā esoši līgumi ar ārvalstu partneriem par saistību izpildi ārvalstīs.

Kokale atzīmēja, ka kultūras jomā strādājošas fiziskas personas, aizpildot KM izstrādātu veidlapu, aicinātas iesniegt pieteikumu, kurā norāda personas vārdu un uzvārdu, personas kodu, amatu vai profesiju, darba vietu, piekrišanu iekļaušanai sarakstā, spēkā esoša līguma kopiju, kas apliecina atbilstības kritēriju izpildi, pasākuma organizatora izdotu apliecinājumu, ka pasākums ārvalstīs notiks klātienē.

Kultūras jomā strādājošas juridiskas publiskā vai privātā sektora personas, aizpildot KM izstrādātu veidlapu, aicinātas iesniegt darbinieku sarakstu, norādot personas vārdu un uzvārdu, personas kodu, amatu vai profesiju, darba vietu, informāciju par organizācijas spēkā esošo līgumsaistību atbilstību noteiktajiem kritērijiem un to izpildes termiņu, pasākuma organizatora izdotu apliecinājumu, ka pasākums ārvalstīs notiks klātienē.

Pieteikumus KM Vakcinācijas darba grupa izvērtēs to iesūtīšanas secībā. Pieteikumu pieņemšana tiks pārtraukta, kolīdz tik sasniegts kritiski svarīgo kultūras jomas darbiniekiem pieejamais vakcīnu limits - aptuveni 423 vakcīnas. Tā kā pastāv iespēja, ka uz vakcinācijas brīdi 5. prioritāri vakcinējamo personu grupā mediju nozarē atsevišķas iekļautās personas vakcīnu jau būs saņēmušas, par tik vakcīnām tiks palielināts prioritāri vakcinējamo kultūras jomas kritiski svarīgo darbinieku skaits. Izveidoto 5. prioritāri vakcinējamo grupā kritiski svarīgo kultūras darbinieku sarakstu KM iesniegs Nacionālās veselības dienestā (NVD).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja