Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kultūras ministrija izstrādās plānu teātru un koncertorganizāciju darbinieku vakcinācijai pret Covid-19

Ar Kultūras ministrijas (KM) rīkojumu izveidota darba izstrādās plānu valsts, pašvaldības dibināto teātru un koncertorganizāciju vakcinācijai pret Covid-19, informēja KM sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Pēc viņas paustā, darba grupas uzdevums - atbilstoši Veselības ministrijas un citu par epidemioloģisko drošību atbildīgo institūciju izziņotajam vakcinācijas pret Covid-19 plānam un citiem vakcināciju reglamentējošajiem plānošanas dokumentiem - ir apzināt potenciālo vakcinācijas pret Covid-19 plāna dalībnieku skaitu.

Tāpat darba grupas uzdevums ir rast iespējamos risinājumus izbraukuma vakcinācijai darba vietās, piesaistot vakcinācijas pakalpojuma sniedzēju, vakcinācijas punktu vai attiecīgu medicīnisko personālu, kā arī veikt citas nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu maksimālu vakcinēšanas ātrumu un jaudu.

Kokale pavēstīja, ka patlaban darba grupas vadībā tiek veikta potenciālo vakcinācijas pret Covid-19 plāna dalībnieku skaita apzināšana, kā arī sākts plānot pārējo uzdevumu īstenošanu - ir nosūtītas anketas aptaujas veikšanai teātriem, koncertorganizācijām, tai skaitā Liepājas pašvaldības teātrim, Liepājas Leļļu teātrim, nevalstisko organizāciju teātriem un reģionālajām koncertzālēm.

KM pārstāve uzsvēra, ka ministrijas prioritāri vakcinējamo sarakstā plānots iekļaut ne vien koncertorganizāciju un teātru darbiniekus, bet arī mediju pārstāvjus.

Jau vēstīts, ka vakcinācijas pret Covid-19 organizēšanā specifiski uzdevumi paredzēti visām ministrijām, virsvadību gan uzņemoties par veselības nozari atbildīgajai, turklāt arī pašvaldībām būs aktīvi jāstrādā, tostarp, mobilizējot savus iedzīvotājus vakcinācijai, paredz valdības apstiprinātais Covid-19 vakcinācijas plāns.

KM uzdots piedalīties savas nozares prioritāro grupu vakcinācijas organizēšanā, informējot attiecīgo grupu pārstāvjus, mobilizējot tos vakcinācijai, apzinot vakcinējamās personas un veidojot sarakstus, palīdzot organizēt vakcinējamo plūsmas.

Ministrijai ir arī jāsadarbojas ar Vakcinācijas biroju un mediju institūcijām, lai sekmētu plašākas sabiedrības informēšanu par Covid-19 vakcinācijas jautājumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja