Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Lāčplēša dienu Rīgā svinēs ar piemiņas un kultūras pasākumiem

Lāčplēša dienā Rīgā notiks jau par tradīciju kļuvuši piemiņas pasākumi - Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militārā parāde, lāpu gājiens, kā arī vairāki koncerti kultūras centros un dievnamos, izstādes un rokoperas Lāčplēsis jauniestudējuma izrādes, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Lāčplēša dienas piemiņas pasākumi plkst. 9 sāksies ar ekumenisko dievkalpojumu Doma baznīcā, pēc tam plkst.11 notiks svinīgā vainagu nolikšanas ceremonija Rīgas Brāļu kapos. Dienas gaitā iedzīvotāji varēs vērot Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi pie Brīvības pieminekļa, piedalīties ziedu nolikšanas ceremonijā pie Oskara Kalpaka pieminekļa, kā arī piemiņas brīdī Sudrabkalniņā.

No plkst. 16 līdz pat 23 notiks jau par tradīciju kļuvušais pasākums Brīvības cīnītāju gars cauri visiem laikiem, kurā paredzēts lāpu gājiens no Rīgas Brāļu kapiem līdz 11. novembra krastmalai, kā arī svētbrīdis pie Brīvības pieminekļa, koru, solistu un folkloras kopu koncerts Latviešu strēlnieku laukumā un uguns plosta palaišana Daugavā. Pēc plosta palaišanas Strēlnieku laukumā muzicēs postfolkloras grupa Iļģi.

Lāčplēša dienai veltīti kultūras pasākumi notiks gan pilsētas centrā, gan apkaimēs. No plkst. 18 Sv.Pestītāja baznīcā, kā katru gadu, arī šogad būs koncerts Daugavmalā mierīgs vakars, kurā dziedās jauniešu koris Austrums un Zemessardzes koris Stars, muzicēs ērģelnieki Andžejs Rancevičs, Kristīne Adamaite, Jānis Pelše un Iveta Pelše, kā arī saksofonists Artis Sīmanis.

Kultūras pilī Ziemeļblāzma notiks postfolkloras grupas Iļģi koncerts, bet Mazajā ģildē klausītājiem būs iespēja dzirdēt folkloras kopas Vilcenes, Budēļi, Savieši, Laiva un Triampus. Rīgas Latviešu biedrībā Lācplēša dienas koncertā Mana Tēvija uzstāsies Latvijas vīru kori. Šajā dienā koncerts notiks arī Sv.Pētera baznīcā.

Lāčplēša dienai veltītas ekspozīcijas un pasākumi notiks arī vairākos muzejos - Rīgas Jūgendstila muzejā, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja nodaļā Dauderi un Latvijas Kara muzejā, kur būs iespēja piedalīties sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanā.

Lāčplēša dienai veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome, to programma ar pasākumu norises vietu un laiku pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja