Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latgaliskās kultūras ziņas latgaliešu valodā – pirmo reizi videoformātā

Reizi mēnesī videoraidījumā Kulturys viests tiks apkopotas latgaliskās kultūras ziņas. To vadīs filmas Piļsāta pi upis zvaigzne Dāvis Suharevskis

Turpinot domāt par latgaliskās kultūras ziņām dažādos un auditorijai interesantākos formātos, latgaliskās kultūras ziņu portāls lakuga.lv pirmo reizi piedāvā noskatīties kultūras ziņas videoversijā. Katrā raidījumā īsumā tiek izstāstīts par aktuālāko iepriekšējā mēnesī. Pirmajā laidienā ir apkopotas maija aktualitātes. Raidījuma vadītājs ir Viestura Kairiša filmas Piļsāta pi upis galvenās lomas atveidotājs Dāvis Suharevskis. 

Portāls iecerējis šāda formāta ziņas gatavot reizi mēnesī – tās pieejamas gan lakuga.lv, gan portāla kontā sociālajos tīklos YouTube, Facebook, Instagram, TikTok un Twitter. Ziņu satura redaktore un portāla lakuga.lv attīstības vadītāja Edīte Husare saka: "Apzinoties, ka mūsdienu lasītājs, saskaroties ar izvēli ziņas lasīt latviešu literārajā valodā vai latgaliski, tomēr allaž izvēlēsies latviešu literāro valodu, tādēļ meklējam papildu ceļus sabiedrības informēšanai un galveno latgaliskās kultūras aktualitāšu izstāstīšanai latgaliski. Īsa formāta videoziņu raidījums ir viens no veidiem."

Latgaliskās kultūras ziņas pagaidām iecerēts kā raidījums vienu reizi mēnesī kā atskats uz iepriekšējā mēneša vai šī brīža latgaliskās kultūras aktualitātēm. Pirmajā ziņu raidījumā izskan informācija par pasaulē populārākās navigācijas aplikācijas Waze pieejamību nu arī latgaliski, kas izskan grupas Dabasu durovys līdera Arņa Slobožaņina balsī, grupas Latgalīšu reps jaunāko videoklipu dziesmai Škola atā, izcilās sabiedriskās, izglītības un kultūras darbinieces Valerijas Seiles 130 gadu jubilejas piemiņas pasākumiem, Daugavpils pieteikumu 2027. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas titulam, kā arī par Franča Trasuna muzeja Kolnasāta krucifiksa nozagto Jēzus tēlu. 

Kultūras ziņas videoformātā ir projekta Latgaliskā kultūrtelpa: problēmas, analīze, atspoguļojums portālā lakuga.lv daļa. Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, par raidījuma saturu atbild latgalīšu kulturys ziņu portals lakuga.lv. Pašlaik ir skaidrs, ka būs iespējami seši kultūras ziņu raidījumi, bet portāls meklēs iespējas, lai šāda formāta ziņas būtu iespējams veidot arī turpmāk, informē Edīte Husare. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja