Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas Dizaina gada balvai šogad iesniegti 150 darbi

Šogad Latvijas Dizaina gada balvai piecās kategorijās 150 darbi, informēja balvas organizatori.

Kategorijā Vides un interjera dizains iesniegti 37 darbi, produktu dizains – 54, pakalpojumu, politiku, stratēģiju dizains – 14, grafikas dizains – 33, digitālais dizains – 12. Galvenās balvas ieguvējs saņems Latvijas Republikas Kultūras ministrijas naudas balvu 2000 eiro apmērā, kas paredzēta starptautiskā mārketinga un eksporta veicināšanai, un tā ir summa pirms nodokļiem.

Latvijas Dizaina gada balvas organizatori šogad ieviesa jaunus nosacījumus darbu pieteikšanas kārtībā, lai atlasītu tiešām kvalitatīvus darbus konkursa vērtēšanai. Tāpēc jo īpašs gandarījums, ka konkursa vērtēšanai pieņemto darbu skaits ir pārsniedzis iepriekšējos gados pieredzēto un sasniedzis 150.

"Latvijā pēdējā laikā radīts ļoti daudz patiešām izcilu dizaina darbu. Līdz ar to konkursa galvenā balva kļuvusi vēl vērtīgāka, jo konkurence ir sīva un kļūt par labāko no 150 labākajiem tiešām nebūs viegli,  atzīst balvas rīkotāji. 

Kurš no 150 pretendentiem būs nominants, to lems starptautiskā žūrija. Tomēr jau tagad varam teikt, ka visi konkursa dalībnieki ir ieguvēji. Un pirmais, ko jau tagad ir ieguvis katrs dalībnieks, ir iespēja būt klātesošam starptautiskā konferencē šī gada 26. maijā.

Katrs no 150 dalībniekiem, kurš to ir vēlējies, pēc darbu vērtēšanas noslēguma saņems visu žūrijas locekļu rakstisku recenziju par savu darbu. Organizatori cer, ka tas būs vērtīgs ieguvums un palīdzēs straujākai izaugsmei arī tiem, kuriem nebūs laimējies iegūt kādu no balvām.

Latvijas Dizaina gada balvas  starptautiskā žūrija: Martins Fosleitners (Austrija),  Egle Opeikiene (Lietuva), Rikardo Kapuco (Itālija), Patriks Abatista (Itālija), Bars Davidoviči (Izraēla),  Pjotrs Svjateks (Lielbritānija), Pēteris Bajārs (Latvija),  Anete Žukova (Latvija).  Konkursa žūrijas locekļiem ir vērā ņemama pieredze arī starptautisku konkursu vērtēšanā, kā piemēram, vienā no zināmākajiem starptautiskajiem dizaina konkursiem Red Dot Award. Tādējādi Latvijas Dizaina gada balvas 2021 konkursa dalībnieki saņems visaugstākās kvalitātes ekspertu vērtējumu.

Katrs no 150 dalībniekiem pēc darbu vērtēšanas noslēguma saņems visu žūrijas locekļu rakstisku recenziju par savu darbu. Ceram, ka tas būs vērtīgs ieguvums un palīdzēs straujākai izaugsmei arī tiem, kuriem nebūs laimējies iegūt kādu no balvām.

Visi iesniegtie darbi tiks vērtēti pēc šādiem galvenajiem kritērijiem: inovāciju vērtība, kontekstuālā piemērotība,
dizaina kvalitāte, ekonomiskais konteksts.

Vairāk: www.dizainabalva.lv
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja