Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas Kultūras akadēmijas mūzikas un maģijas festivālā Valpurģi svinēs pavasara atnākšanu

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) aicina mākslas un kultūras baudītājus 28. aprīlī plkst. 20.00 (Ludzas ielā 24) uz mūzikas un maģijas festivālu Valpurģi 2023. Jau sešpadsmito reizi Maskavas forštates sirdī – Latvijas Kultūras akadēmijā – vairākas skatuves pieskandinās Latvijā zināmi mūziķi, skatītājiem tiks piedāvāta studentu filmu izlase, kā arī notiks tradicionālais raganas dedzināšanas rituāls.

Visa vakara garumā uz Lielās un Mazās skatuves mūzikas melomānus priecēs mūziķi Dzeltenie pastnieki, Zeļģis, Perestroika, Juris Simanovičs un citi, kam pievienosies arī Iesildām Valpurģus 23’ uzvarētāji Bukte un Stop Acting. Savukārt elektroniskās mūzikas telpā Slazds nerimstošus reivu līdz rīta gaismai nodrošinās DJ Trashy Trax. Apmeklētāji aicināti vērot arī vairākas jauno mākslinieku performances un skatīties plaša žanru spektra LKA Nacionālās filmu skolas studentu filmas.

Festivāla rīkotāji būs parūpējušies par piesātinātu alternatīvo pieredzi, apmeklētāju labsajūtai nodrošinot atpūtas zonu un plašu ēdinātāju klāstu. Vakara kulminācijā gaidāms raganas dedzināšanas rituāls, kas nu jau kļuvis par neatņemamu Valpurģu tradīciju.

Valpurģi ir ilggadējs LKA Studējošo pašpārvaldes rīkots pasākums, kas sevī apvieno mūziku, maģiju un kopābūšanu. Valpurģi aicina apmeklētājus kopā sagaidīt tumsas iestāšanos un ausmas pirmos starus, ļaujoties mūzikas maģiskajam valdzinājumam, jaunām draudzībām un piedaloties tradicionālās un vēl nebijušās aktivitātēs.

Sākotnēji Valpurģu naktī raganas satikās, lai svinētu pavasara atnākšanu. Šogad Valpurģos svinēsim kūsājošu enerģijas apmaiņu, ļausimies mūzikas varenībai, bursimies un īsi pirms pusnakts, lecot riņķa dejā, vērosim raganas dedzināšanas rituālu!

Biļetes iespējams iegādāties Ticketshop.lv 

Ieeja pasākumā no plkst. 20.00, festivāla atklāšana plkst. 21.00

Ieeja no 18 gadu vecuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja