Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks saruna ar rakstnieku dzīvesbiedriem un ģimenes locekļiem

17. decembrī plkst. 17 LNB Draugu telpā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība aicina uz sarunu cikla Stāsta otra puse decembra jeb noslēdzošo sarunu Klusie līdzgaitnieki. Tā veltīta rakstnieku dzīvesbiedriem un ģimenes locekļiem, informēja pasākuma rīkotāji.

Sarunu vadīs LNB Atbalsta biedrības direktore Karina Pētersone un atklās savu vecāku Eleonoras un Pētera Pētersonu dzīvesstāstu, kur līdzgaitnieka loma un atbalsts izcilas, liela mēroga kultūras personības dzīvē bijis nenovērtējams. Sarunas viesi būs Ausma Kantāne, Indra Rubene un Sarmīte Neibarte.

Aktrise un dzejnieka Imanta Ziedoņa dzīvesbiedre Ausma Kantāne runās par divu radošu personību savstarpējām attiecībām, kur katrs spēj realizēt savu talantu un sekot savam aicinājumam. Indras Rubenes stāsts būs par diviem viņas ģimenes locekļiem – dzīvesbiedru, mākslinieku Aivaru Vilipsonu un māsu, rakstnieci Noru Ikstenu, kuriem kopīgi tapuši literāri mākslinieciski projekti. Kā Indra izjūt sevi kā līdzgaitnieci un atbalstu saviem ģimenes locekļiem? Savukārt Sarmīte Neibarte dalīsies atmiņās par vīru, dzejnieku Aivaru Neibartu, kura piemiņu un literāro mantojumu viņa turpina uzturēt dzīvu – nesen iznākusi Sarmītes sastādītā dzejniekam veltītā grāmata Zum, zum, dzejniek! Aivars Neibarts.

Ciklā Stāsta otra puse sarunas ir par un ap grāmatām un to autoriem, vēsturiskām un aktuālām tēmām, kas atspoguļotas literārajos darbos, atrodamas  LNB krājuma bagātībā vai saistās ar rakstnieka personību. Sarunu mērķis ir atrast un pulcēt domubiedrus un bibliotēkas draugus, rosināt jēgpilni domāt un atklāt līdz šim nezināmo un nedzirdēto jeb katra stāsta "otru pusi". Sarunu cikla tikšanās notiek reizi mēnesī LNB Draugu telpā.

Pasākumi ir bez maksas un tajos var piedalīties ikviens interesents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja