Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas prezidentūras laikā Eiropā un citviet notiks ap 200 kultūras pasākumu

"Prezidentūras kultūras programmas veidošanā izvirzījām trīs svarīgākos kritērijus, kas raksturo Latvijas kultūras ainu – laikmetīgumu, unikalitāti un izcilību," atklāj prezidentūras publiskās diplomātijas un kultūras programmas vadītāja Selga Laizāne. "Līdz ar prezidentūras sākumu – 2015. gada janvāri – šo vērienīgo programmu varēs baudīt gan Latvijā, gan citās Eiropas Savienības valstīs un citviet pasaulē."

Kultūras programma aizsāksies 8. janvārī ar koncertu Latvijas Nacionālajā operā un noslēgsies ar 8. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu Dziesmu svētkiem, kas no 25. līdz 28. jūnijam Rīgā pulcēs ap 10 000 dalībnieku. Tās īstenošanā iesaistīti vairāk nekā 500 mākslinieki, aktieri un mūziķi, daļa no pasākumiem veidoti kopā ar sadarbības partneriem, starp tiem arī Rīga 2014 un Latvijas Expo paviljona projekta veidotāji.

Latvijas iedzīvotāji varēs baudīt arī itāļu mākslas izstādi mākslas muzejā Rīgas birža no februāra līdz aprīlim, Ērika Ešenvalda multimediālās simfonijas Ziemeļblāzma pirmatskaņojumu Latvijas Nacionālajā operā 27. aprīlī, fotogrāfiju izstādi Edvards Šteihens. Portreti Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls no jūnija līdz augustam. 

Liela daļa kultūras notikumu plānota ārvalstīs – Beļģijā, Francijā, Itālijā, Lielbritānijā, Luksemburgā, Vācijā, kā arī ASV, Baltkrievijā, Krievijā, Ķīnā, Ukrainā. Latviju prezentēs starptautiski atzīti mākslinieki un kolektīvi - diriģenti Andris Poga, Andris Nelsons un Ainārs Rubiķis, operas solisti Elīna Garanča, Egils Siliņš, vijolnieks Gidons Krēmers un kamerorķestris Kremerata Baltica, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Latvijas Radio koris, Raimonds Pauls un Latvijas Radio Big Band, Sinfonietta Rīga, Valsts akadēmiskais koris Latvija un citi. Venēcijā paralēli mākslas biennālei notiks arī latviešu laikmetīgās mākslas izstāde, kurā tiks izstādīti Purvīša balvas kandidātu darbi. 

Programma ir lielākā Latvijas kultūras prezentācija pasaulē pēdējo desmitgažu laikā. Tā norisināsies 2015. gada pirmajā pusē. Kultūras programmas mērķis ir rādīt Latviju kā uzticamu sadarbības partneri, kultūras tūrisma galamērķi un augstas profesionalitātes, kultūras sasniegumu izcelsmes un iedvesmas centru.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja