Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas prezidentūras laikā izcels Dziesmu svētku tradīciju

"Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē vēlos salīdzināt ar olimpiskajām spēlēm, kur vienkopus pulcējas izcilākie sportisti, demonstrējot savu labāko sniegumu. Tāpat ir arī ar prezidentūras kultūras programmu: tā ir iespēja pavisam īsā laika periodā – pusgada garumā – izcelt Latvijas "zvaigznes" starptautiskā līmenī," 19. februārī prezentējot Prezidentūras diplomātijas un kultūras programmas projektu, norādīja Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāta pārstāve Selga Laizāne.

Latvijas prezidentūras Publiskās diplomātijas un kultūras programmas pamatprincipi esot laikmetīgums, profesionalitāte un unikalitāte. Tā aptvers ne tikai Latviju, bet arī citas Eiropas Savienības dalībvalstis, valstis ārpus Eiropas, kā arī starptautiskās institūcijas.

Kultūras programmas organizatoriskie principi saistāmi ar racionālu resursu izlietojumu, pasākumu iekļaušanu norises vietu komercprogrammās, repertuāros un publicitātes pasākumos, kā arī balstīšanos uz aktuālo kultūras kalendāru Latvijā. Vienotas Eiropas ideja, Otrā pasaules kara beigu atzīmēšana, ceļš uz laikmetīgo profesionālajā mākslā, dažādu mākslas žanru integrācija, Dziesmu un deju svētku tradīcijas atspoguļošana, kā arī Latvijas valsts piederīgo iesaistīšana prezidentūrā ir tematiskās līnijas, kas izvēlētas kultūras programmas veidošanai.

Latvijas prezidentūras kultūras programma tiek izstrādāta ciešā sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Kultūras ministriju, Latvijas vēstniecībām ārvalstīs, nevalstiskajām organizācijām, kā arī Live Riga, Latvijas Institūtu, nodibinājumu Rīga 2014, Expo Milano 2015 un citām institūcijām.

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē norisināsies 2015. gada 1. pusgadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja