Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas reģionālās koncertzāles dibinās asociāciju

Pašlaik starp reģionālajām koncertzālēm Lielais dzintars, Cēsis un Gors valdes locekļiem norit sarunas par asociācijas dibināšanu, šodien preses konferencē sacīja Lielā dzintara valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Viņš pauda nostāju, ka visas trīs koncertzāles gada laikā spēj organizēt ap 600 pasākumiem, kas pulcē teju vairāk nekā pusmiljonu apmeklētāju, līdz ar to, reģionālās koncertzāles ir kļuvušas par otru lielāko un apmeklētāko kultūras iestādi aiz Latvijas Nacionālās operas un baleta. Ar asociācijas palīdzību paredzēts nodrošināt koncertzāļu kopēju programmu piedāvājuma un pieredzes apmaiņu, kā arī starptautisku pārstāvniecību.

"Tam, protams, ir arī kultūrpolitisks mērķis, lai efektīvāk runātu ar Kultūras ministriju un citām finanšu institūcijām, kas mums nodrošina finansiālos līdzekļus. [..] Mēs, reģionālās koncertzāles, esam atkarīgas no Valsts kultūrkapitāla fonda finansējuma," sacīja Tomsons, piebilstot, ka bez tā nedz iepriekšējo gadu nedz arī 2018.gada Lielā dzintara pasākumu programma nebūtu iespējama.

Taujāts par iespējamo dibināšanas laiku, Tomsons atbildēja, ka pašlaik ir grūti spriest, vai tas notiks šī gada nogalē vai nākamā gada sākumā. Viņš norādīja, ka triju koncertzāļu vadītāji jau iepriekš apsprieduši tās nepieciešamību, taču pēdējo divu nedēļu laikā šīs diskusijas nonākušas līdz punktam, kad tiek izstrādāti asociācijas galvenie mērķi un uzdevumi.

Kopš 2017.gada sākuma līdz šodienai Lielajā dzintarā notikuši 208 dažādi pasākumi, kas desmit mēnešu laikā pulcējuši aptuveni 163 400 apmeklētājus. No šiem pasākumiem, 60% veido nomnieku pasākumi, 25% koncertzāles vadības rīkoti pasākumi, bet 15% - korporatīvie pasākumi.

Koncertzāles valdes pārstāvji konferencē pauda nostāju, ka tā ir sasniegusi vienu no saviem mērķiem, kļūstot par reģionālu kultūras centru. To varot pamatot ar faktu, ka 80% no šā gada laikā pārdotajām koncertzāles pasākumu biļetēm, iegādātas 100 kilometru radiusā ap Liepāju. Visvairāk biļetes uz koncertzāles pasākumiem pirktas Liepājā, Ventspilī, Saldū, Kuldīgā, Talsos un Rīgā.

Tāpat divu gadu laikā, Lielajā dzintarā uzņemti viesmākslinieki no vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Turcijas, Indijas, Austrālijas, Ķīnas, Japānas, Dienvidāfrikas, Brazīlijas, Čīles, Argentīnas, ASV, Kanādas, Islandes, Krievijas u.c.

Top komentāri

Uz
U
budžeta naudas parazitējošie vēlas nodibināt "asociāciju" kuru arī jāsponsorē pārējiem nodokļu maksātājiem?
Varbūt
V
sākam slēgt derības, kad šīs dažu personu savtīgās interesēs būvētās koncertzāles sāks slēgt, tāpat kā tas jau notiek ar slimnīcām un skolām?
bubulis
b
Kur tad palika savulaik paustie solījumi, ka koncertzāles pašas spēs sevi uzturēt no biļetēm, nomas maksām utml?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja