Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

LTV Līgo svētku programmu atklās ar izrādes Skroderdienas Silmačos ierakstu

LTV1 un LTV7 23. un 24. jūnijā piedāvās tematisku programmu ar Līgo svētkiem veltītām teātra izrādēm, filmām no latviešu kino klasikas zelta fonda, kā arī LTV1 tiešraidi no vērienīgā Latvijas Radio 2 rīkotā koncerta Līgojam Jēkabpilī!, informēja televīzijas pārstāve Laura Brokāne.

Svētku programmu iesāks Teātris.zip sezonas noslēguma raidījums ar Nacionālā teātra 1987. gadā ierakstītās izrādes Skroderdienas Silmačos demonstrējumu LTV1 sestdien, 22. jūnijā, plkst. 21.25. Pirms izrādes ar Silmaču dziesmām, apdziedāšanos, kopkora dibināšanu un aktieru piedalīšanos ielūkosimies sezonas noslēguma pasākumā, kas 15. jūnijā notika Kalnciema kvartāla zāļu tirgū.

Svētdien, 23.jūnijā, plkst. 21.15, LTV1 skatītājiem dāvās iespēju vienoties svētku noskaņā vērienīgajā Līgo pasākumā – Latvijas Radio 2 rīkotajā salīgošanas un sadziedāšanas koncertā Līgojam Jēkabpilī!. Ik gadu šie koncerti pulcē tūkstošiem apmeklētāju un iepriecinās arī televīzijas skatītājus.

Šogad lielais līgošanas pasākums notiks romantiskajā Jēkabpils Saliņas estrādē, kuru no visām pusēm ieskauj Daugava. Līdzās tradicionālajam koncertam un nakts ballei pirmo reizi tiks rīkots arī Vislatvijas Jāņu gadatirgus. Koncertā Līgojam Jēkabpilī! uzstāsies dziedātāji Olga Rajecka, Žoržs Siksna, Samanta Tīna, Dons, Normunds Zušs, Valters Frīdenbergs, Agnese Rakovska, Ginta Krievkalna, Nikolajs Puzikovs, Guntis Veits un Marts Kristians Kalniņš, Suitu sievas un labākie Jēkabpils dziedātāji un dejotāji.

Jāņu dienā, pirmdien, 24. jūnijā, LTV1 piedāvās zelta klasikas programmu. Plkst.10.15 rādīs populāro latviešu filmu Melnā vēža spīlēs, bet plkst. 15.10 Rūdolfa Blaumaņa joku lugu No saldenās pudeles Dailes teātra izpildījumā. Vakara programmā plkst. 19 leģendārās filmas Īsa pamācība mīlēšanā atjaunotā versija un piedzīvojumi turpināsies plkst. 21.15 austriešu režisora Aleksandra Hāna kolorītajā filmā Jāņu nakts ar pazīstamiem latviešu un ārvalstu aktieriem.

Savukārt, LTV7 23. jūnijā plkst. 19.50 aicinās Līgo vakaru iesākt ar labāko latviešu Mikrofona dziesmu izlasi, bet 24. jūnijā plkst. 21.20 rādīs neiztrūkstošo Jāņu tradīciju – iemīļoto filmu Limuzīns Jāņu nakts krāsā atjaunotā versijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja