Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maijā Brīvdabas muzejā notiks amatnieku tirgus

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā trīs maija sestdienās 1., 8., un 15. maijā no plkst. 10.00 līdz 15.00 norisināsies Brīvās dabas tirgus, kur tirgus plačos varēs atkal satikt Latvijas amatniekus ar skaistiem un noderīgiem darinājumiem un pārtikas mājražotājus ar dažādiem Latvijā tapušiem gardumiem, informēja muzeja pārstāvji.

Latvijas amatnieki pircējus sagaidīs ar krāšņu keramiku, siltiem vilnas un vasarīgiem lina adījumiem, rotām dažādām gaumēm un noskaņojumiem, kā arī katrā virtuvē noderīgiem koka darinājumiem. Drosmīgiem citādā meklētājiem būs iespēja iegādāties tradicionālus un neparastus izstrādājumus no kažokādām un kauliem. Aizvadot pavasari un gaidot vasaru, dažādiem godiem tirgū varēs sagādāt arī linu galdautus un kleitas. Tirgū varēs piemeklēt arī burvīgus apģērbus bērniem.

Pārtikas mājražotāji būs parūpējušies ne tikai par saldumu mīļiem, bet arī citiem gardēžiem, sarūpējot svaigu rudzu maizīti, latviešu saimnieču sietus sierus un kūpinātas gaļas produktus, gardus pīrādziņus, cepumus un piparkūkas, neparastas mērcītes un vietējo bišu vākumu, kā arī kārumus no cidonijām un kaņepēm.

"Brīvdabas muzejā valdošā noskaņa ir neaizstājama. Īpašā gadatirgus gaisotne ik gadu iedvesmo Latvijas amatniekus turpmākajam darbam un ļauj sajust cilvēku mīlestību. Brīvdabas muzejs ir radis iespēju mums visiem kopā sajust šo atkalredzēšanās prieku atbilstoši šī brīža iespējām. Tomēr – sajūta ir brīnišķīga. Mēs priecājamies satikt kolēģus un mūsu klientus, tā mēs krājam iedvesmu, lai turpinātu radīt un priecēt savus klientus,” stāsta rotu meistars Edgars Skulte.

"Piedalīšanās Brīvdabas muzeja tirgū mums, visai ģimenei, ir lieli svētki, jo šogad tas mums ir pirmais tirdziņš! Esam īpaši gatavojušies un ar lielu prieku prezentēsim mūsu jaunos, veselīgos produktus – čiekuršokolādes. Nezinu, vai tas ir galvā vai sirdī, bet kāda īpaša enerģētika Brīvdabas muzeja tirdziņos noteikti ir, varbūt tāpēc, ka mūsu ģimenes koks ir priede un tur tādu ir tiešām daudz. Katru gadu cenšamies piedalīties visos rīkotajos tirdziņos, un arī šoreiz gaidīsim savus pircējus, lai iepriecinātu ar labākajiem priežu čiekuru produktiem Latvijā," gatavojoties atkal satikties ar pircējiem stāsta pārtikas mājražotāja Santa Ločmele.

Tirgus apmeklētājiem būs iespēja ne tikai baudīt pavasara noskaņas un putnu dziesmas visā muzeja teritorijā, bet arī ieskatīties sveču izgaismotajā Usmas baznīcā, izstaigāt īpašo Pavasara taku, kas piedāvā izšūpoties 12 šūpolēs, meklēt vienam otru labirintā un satikt saules zirgu, un apskatīt koši rotātās muzeja ēkas un ceļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja