Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Maijā noslēgsies vēsturiskās spēlfilmas Zeme, kas dzied filmēšana

Pēc vairāk nekā divus gadus ilguša darba uz filmēšanas laukuma maijā noslēgsies vēsturiskās spēlfilmas Zeme, kas dzied uzņemšana, un pēdējos kadrus kameras fiksēs kinopilsētiņā Cinevilla, informēja filmas veidotāji.

Kinopilsētiņā rekonstruēta vēsturiskā Rīgas Latviešu biedrības nama aula, kur 1873.gadā ar Baumaņu Kārļa dziesmas Dievs, svētī Latviju pirmatskaņojumu tika atklāti pirmie Dziesmusvētki. Pēc šīs simboliskās ainas uzņemšanas filmas sagatavošana pāries montāžas un pēcapstrādes fāzē, lai jau šī gada novembrī filma par Pirmajiem latviešu dziedāšanas svētkiem nonāktu uz kinoteātru ekrāniem.

Vēsturiskās spēlfilmas Zeme, kas dzied noslēdzošais filmēšanas posms tiks atklāts 5.maijā Rīgā, uzņemot ainas Vecrīgas ielās, kam sekos vairākas filmēšanas dienas citviet Latvijā. Pēdējā filmēšanas diena būs 14.maijā, kad kinopilsētiņā Cinevilla tiks īstenoti lielākie masu skati filmas uzņemšanas gaitā - lai atainotu pirmo latviešu dziedāšanas svētku atklāšanu Rīgas Latviešu biedrības nama aulā, filmēšanas laukumā pulcēsies ap 500 masu skatu dalībnieku.

Vēsturiskās spēlfilmas Zeme, kas dzied pirmizrāde paredzēta novembra sākumā, ieskandinot valsts svētku norises ar ekranizētu stāstu par Pirmajiem latviešu dziedāšanas svētkiem, kas lika pamatu neatkarīgai Latvijas valstij.

Līdztekus filmai top projekts Dziesmusvētki. Neizstāstītie stāsti, kas ļaus plašākai sabiedrībai gūt plašāku izpratni par latviešu dzīvi 19.gadsimtā, kad tika iedibināta Dziesmusvētku kustība. Tajā iekļauts filmas scenārija autoru Daiņa Īvāna un Māra Martinsona kopīgi rakstītais vēsturiskais romāns Zeme, kas dzied. 1873.gads par pirmo dziedāšanas svētku rašanos, izglītojošā platforma zemekasdzied.lv, kurā vienuviet pieejami populārzinātniski raksti un podkāsti, kā arī virtuālā dziesmu svētku kora vietne filmaibut.lv. Maija nogalē arī tiks atklāta filmai veltīta izstāde laukumā pie tirdzniecības centra Origo.

Filmas Zeme, kas dzied tēlos iedzīvojas Vilis Daudziņš, Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Nauris Brikmanis, Marta Lovisa Jančevska, operdziedātāja Marina Rebeka, kā arī aktieri no Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Filmas režisors ir Māris Martinsons, operators - Jānis Jurkovskis, scenāriju veidojuši režisors kopā ar Atmodas laika aktīvistu un žurnālistu Īvānu. Filmas komponists ir Jēkabs Jančevskis, mākslinieks Mārtiņš Kalseris, kostīmus veido Katrīna Liepa, grima māksliniece - Beata Rjabovska. Filma top studijā K Films, producente - Linda Krūkle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja