Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mākslas centrā Noass norisināsies kultūras un mākslas festivāls Dažādība

Trešdien, 7. jūnijā, plkst. 19.00 Mākslas centrā Noass tiks atklāts biedrības Gribu palīdzēt bēgļiem rīkotais kultūras un mākslas festivāls Dažādība, informēja festivāla rīkotāji.

Festivālu atklās franču režisores Floransas Mieles godalgotās animācijas filmas pieaugušajiem The Crossing (La Traversée) brīvdabas kinoseanss. Filma franču valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Pilnmetrāžas animācijas filma ir vizuāli iespaidīgs veltījums visiem, kuri kādreiz pametuši savu valsti, lai meklētu drošāku nākotni citur. Tās galvenie varoņi ir 13 gadus vecā Kiona un viņas brālis Adriels, kas devušies bēgļu gaitās. Lai gan filmas pamatā ir patiess stāsts par režisores ģimeni, kura 1940. gadā bijusi spiesta bēgt no Odesas, tā brīžiem atgādina pasaku - laika periods ir neskaidrs, valstis, caur kurām bērni dodas, šķiet izdomātas, un reālistiska drāma mijas ar mītiskiem elementiem. Floransas Mieles izvēlētā, neierastā un unikālā animācijas tehnika - gleznojot ar eļļas krāsu uz stikla, rada poētisku efektu, ka filma runā par un ar visiem.

Pirms filmas kino publicists un kurators Žulijens Nuhums Kulibali uzstāsies ar lekciju par bēgļu pieredzes atspoguļojumu Eiropas kinematogrāfā pēdējos gados. Savukārt biedrības Gribu palīdzēt bēgļiem projektu vadītāja Ieva Raubiško sniegs ieskatu līdzšinējā patvēruma meklētāju tiesību aizstāvībā Latvijā.

Kultūras un mākslas festivāls Dažādība norisināsies no 7. jūnija līdz 21. jūlijam un piedāvās plašu migrācijai, kultūru daudzveidībai un aktuālajiem cilvēktiesību jautājumiem veltītu bezmaksas pasākumu programmu.

Plašāka informācija mājaslapā: https://gribupalidzetbegliem.lv/projekti/cilvektiesibas-visiem/

Biedrības Gribu palīdzēt bēgļiem mērķis ir sniegt praktisku, tūlītēju un brīvprātīgu palīdzību patvēruma meklētājiem, bēgļiem un starptautiskās aizsardzības saņēmējiem, vienlaikus veicinot šo cilvēku integrāciju Latvijā. Gribu palīdzēt bēgļiem ziedojumu konts: LV24HABA0551041611130.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja