Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mārtiņa Ķibilda TV projekts Atslēgas būs skatāms izglītojošā interneta platformā www.atslegas.tv

Projekts Atslēgas turpmāk būs skatāms īpaši izveidotā interneta platformā www.atslegas.tv. Mārtiņa Ķibilda ieceri uz 50 TV sēriju cikla bāzes radīt brīvprātīgas izvēles mācību palīglīdzekli Latvijas vēstures izziņai turpina realizēt viņa ģimene kopā ar VFS Films un Latvijas Televīziju, informēja projekta veidotāji.

"Atdzīvināt Mārtiņa projektu Atslēgas man ir īpašs uzdevums un daru to ar lielu mīlestību kopā ar Mārtiņa lielajiem dēliem. Mūsu mērķis ir paveikt Mārtiņa iecerēto, uzdāvināt Latvijai un skolām šo vērtīgo materiālu ievietotu vienā mājaslapā, aicināt pasniedzējus un skolēnus aktīvi iesaistīties diskusijā par Latvijas vēsturi. Šādi mēs saredzam iespēju piešķirt TV raidījumam papildu izglītojošo vērtību un paliekošu ilgtermiņa noderīgumu sabiedrībai," stāsta Mārtiņa sieva, Ilze Grase-Ķibilde.

Interneta platforma www.atslegas.tv kalpos kā brīvprātīgas izvēles mācību palīglīdzeklis Latvijas vēstures izziņai, izmantošanai vēstures stundās, pasniedzējiem, skolēniem un citiem interesentiem. Vietne paredzēta kā pievienotā vērtība skolām, pasniedzējiem izmantojot materiālu kā vizuālu papildinājumu vēstures stundās pārrunātajām Latvijas vēstures tēmām.  Mācību stunda ir 40 minūtes gara - pietiek laika gan skolotājam, gan Atslēgām, gan diskusijām.

Projekta www.atslegas.tv mērķis ir vairot izpratni par Latvijas vēsturi kā gudras, demokrātiskas sabiedrības priekšnoteikumu. Lai to īstenotu platformai www.atslegas.tv jākļūst par noderīgu papildu izziņas avotu, ko skolotāji izmanto vēstures apguves bagātināšanai līdzās jau esošajiem obligātās mācību vielas alternatīvām, jārosina lielāka skolnieku interese par vēsturi, kā arī jāattīsta skolnieku kritiskā domāšana, cēloņsakarību izpratne un diskusiju prasme.

Interneta platformā www.atslegas.tv tagad vienuviet atradīsies visas piecdesmit raidījuma Atslēgas sērijas, tulkotas krievu un angļu valodā, sniedzot iespēju par Latviju vairāk uzzināt plašākai auditorijai gan Latvijā, gan diasporai ārpus mūsu valsts robežām. Pārtulkot Atslēgas tika iecerēts jau 2019. gada oktobra sākumā vēl ar aktīvu Mārtiņa Ķibilda dalību. Godinot Mārtiņa piemiņu, VFS Films studija ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas Latvijai - 100, Nordic Council of Ministers un British Council atbalstu projektu realizē līdz 2020. gada novembrim.

Latvijas valsts simtgades programmā Mārtiņa Ķibilda un VFS Films radīto vērienīgo TV raidījumu ciklu Atslēgas veido 50 sērijas 15 minūšu garumā un tas ir viens no apjomīgākajiem TV dokumentālā žanra projektiem, kāds jebkad tapis par Latvijas vēsturi. Atslēgu pieeja vēstures izgaismošanā ir - pat šķietami vispārzināmiem notikumiem atrast neparastu skatupunktu, "atslēgt citas durvis" uz mazāk zināmiem faktiem un tādējādi padarīt šos stāstus interesantākus par "zināmo vēsturi".

Interneta platforma www.atslegas.tv būs noderīgs papildinājums skolu vēstures programmas radošai apguvei – pamats, no kā veidot brīvprātīgu izvēles mācību palīglīdzekļu komplektu vēstures skolotājiem un skolniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja