Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Muzeju biedrības Gada balvu saņem Latvijas Nacionālais mākslas muzejs

Latvijas Muzeju biedrības (LMB) Gada balva šogad piešķirta Latvijas Nacionālajam mākslas muzejam (LNMM) par tiešsaistes izglītības programmu skolēniem No-zīmes, informē biedrība.

Šodien, Latvijas Muzeju dienā, Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļā Sēļu sēta tika pasniegtas Latvijas Muzeju biedrības Gada balvas. LMB Gada balva ir ikgadējs muzeju nozares konkurss, kura mērķis ir apzināt un izcelt izcilākos Latvijas Muzeju biedru muzejiskos sasniegumus, veidot muzeju darba pozitīvu rezonansi sabiedrībā un veicināt labo praksi, lai nodrošinātu muzeju nozares ilgtspējīgu attīstību.

LNMM projekta No-zīmes vadītāja ir Elīna Bērziņa. Tajā ir sagatavotas 12 jaunas tiešsaistes nodarbības četros mākslas muzejos - LNMM galvenajā ēkā, mākslas muzejā Rīgas birža, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā.

Katrs muzejs piedāvā trīs attālinātās nodarbības - pa vienai sākumskolas, pamatskolas un vidusskolas klašu grupām. No-zīmes nodrošina digitālajai videi īpaši piemērotu muzeju piedāvājumu skolēniem, kas veidots veicot padziļinātu auditorijas izpēti, kā arī integrējot mūsdienīgus digitālos risinājumus.

Biedrības skatījumā, projekts risina muzejiem aktuālu problēmu - kā kultūras iestādēm efektīvi piesaistīt jaunākās paaudzes bērnu un jauniešu uzmanību digitālajā vidē, ņemot vērā konkurējošā satura kvalitāti. Programma sniedz arī ieskatu kultūras nozares profesiju dažādībā, palīdzot skolēniem apzināties arī savas nākotnes profesionālās iespējas. 32 nodarbībās sastopamie eksperti izvēlēti tā, lai reprezentētu nozares pārstāvju daudzveidību gan vecuma, gan dzimuma, gan citu iezīmju ziņā.

Savukārt žūrijas balvu Pamanīts saņēma izstāde Paštrokšņi. Projekta iniciatore ir Paula Tisenkopfa.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma Jānis Garjāns, kura profesionālais, nozīmīgais un nesavtīgais ieguldījums muzeju nozarē rezultējies muzejiem būtiskos projektos un darbos, norādīts LMB tīmekļvietnē.

Iesniegtos projekts vērtēja žūrijas komisija, kurā ietilpst viens pārstāvis no LMB valdes un četri pieaicinātie komisijas locekļi, pārstāvot dažādas ar muzeju darbību saistītas nozares: LMB priekšsēdētāja, LMB Gada balvas darba grupas vadītāja, Madonas Novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja, vēsturniece Grīnvalde, vēstures doktors, Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts vēstures arhīva vadošais pētnieks, Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta pētnieks, Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības valdes loceklis Jānis Šiliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja