Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

NEPLP piešķir vairāk nekā 54 000 eiro vietējo raidījumu veidošanai Latgales televīzijās un radio

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) konkursā ir piešķīrusi finansējumu 54 628 eiro apmērā pilsoniskās līdzdalības, nacionālās identitātes un kultūrtelpas stiprināšanai veltītu raidījumu veidošanai Latgales televīzijās un radio, informēja NEPLP sabiedrisko attiecību pārstāve Ieva Prauliņa.

Konkursā par satura veidošanu 2021.gadā Latgales reģionālajās un vietējās televīzijās no diviem pieteiktajiem projektiem sabiedriskā pasūtījuma finansējums 29 984 eiro piešķirts SIA Latgales reģionālā televīzija raidījumam Žik!

Savukārt konkursā par satura veidošanu 2021. gadā Latgales reģionālajos un vietējos radio no diviem pieteiktajiem projektiem sabiedriskā pasūtījuma finansējums 24 644  eiro piešķirts SIA Divu krastu radio raidījumam Pie mums Latgalē (Pi myusu Latgolā).

Konkursos pieteiktie projekti tika izvērtēti pēc vairākiem kritērijiem, tostarp to atbilstība konkursa mērķim, sabiedriskā pasūtījuma uzdevumiem, to aktualitāte valsts, reģiona vai vietējo notikumu kontekstā, projekta satura koncepcijas kvalitāte un detalizācijas pakāpe, kā arī raidījumu "demo" un satura izplatīšana dažādās platformās, sociālajos medijos, auditorijas iesaiste, sasniedzamās auditorijas lielums, finansiālā kapacitāte un citi.

Kopumā konkursā bija pieejami 75 000 eiro, līdz ar to par atlikušo summu - 20 372 eiro - tiks rīkots atkārtots konkurss.

Lai veicinātu vietējā satura veidošanu, kopumā kopš februāra NEPLP ir izsludinājusi 10 konkursus komercmedijiem - ziņu raidījumu veidošanai, medijpratības veicināšanai, informatīvi analītisko un pētniecisko, Latvijas kultūrtelpu stiprinošu raidījumu, kā arī uz ilgtspēju vērstu, kvalitatīvu izklaides un sporta raidījumu veidošanai, satura veidošanai Latgales vietējās un reģionālajās televīzijās un radio programmās, satura veidošanai zemes apraidē raidošajām televīzijām, kā arī par 2021. gada pašvaldību vēlēšanu priekšvēlēšanu satura veidošanu komerciālajās televīzijās.

Šogad konkursos jau piešķirts finansējums 250 000 eiro ziņu un medijpratību veicinošu raidījumu veidošanai, kā arī 150 000 eiro analītisku un pētniecisku raidījumu veidošanai. Vēl 200 000 piešķirti uz sabiedrības ilgtspēju vērstu, kvalitatīvu izklaides un sporta raidījumu veidošanai.

Vietējā satura atbalstīšanai komerciālajās televīzijās un radio šogad NEPLP budžetā ir piešķirts vēsturiski lielākais sabiedriskā pasūtījuma finansējums - 1,38 miljoni eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja